Direct naar de content
icon search white
28 november 2019 - Blogs

Wetenswaardigheden burgerzaken (december 2019)

Als Productmanager ben je continu bezig met de toekomst en wat we moeten doen om het voor de burger en de medewerkers van de gemeente gemakkelijker te maken. Deze maand met een terugblik op het innovatieve burgerzakencongres 2019 (#GPSC19), over het inplannen van de meerjarensessies met onze accountmanagers, Black Friday, goed bericht over de geboorteaangifte, iAcademy speciaal voor applicatiebeheerders in 2020 en een warm welkom voor de nieuwe gemeenten die zich aansluiten bij iBurgerzaken.

Hoe mooi kan het zijn….

Terugblik op het innovatieve Burgerzakencongres 2019 (#GPSC19)

iNSPIRATIE, innovatie en iBurgerzaken waren de veel gehoorde woorden op ons congres. Ik kijk super trots terug op het congres. Top inhoud, goede sprekers en veel kennisuitwisseling. Een sfeer van ons gezamenlijk succes en ons gezamenlijk product iBurgerzaken. Meer dan 100 Best Practices die we samen de laatste 5 jaar hebben neergezet. En dat ook nog door Sanne vastgelegd in een mooi boekwerk.

Samen met de kwartiermakers hebben we iBurgerzaken ontwikkeld en groot zien worden: in Waalwijk hebben we de geboorte meegemaakt, vervolgens na een puberperiode is iBurgerzaken volwassen geworden. Met heel veel perspectief naar de komende 5 jaar. We hebben in co-creatie iBurgerzaken een mooie DNA gegeven. Gebaseerd op lef, passie, kennisdelen, vertrouwen, samenwerking en innovatie. Daar mogen we met zijn allen super trots op zijn. We kijken weer uit naar het volgend congres. Dank allen voor jullie inbreng van de laatste 5 jaar en op naar nog mooiere jaren.

Meerjarensessies basis voor verbetering

Het 1e kwartaal 2020 komen we naar jullie toe voor het bespreken en bijstellen van het iBurgerzaken meerjarenbord. Leuk te zien hoe Maassluis het meerjarenbord gebruikt voor stimulering van de verbeteringen en enthousiasmeren van de medewerkers; Best practice 40. En gemeente Utrechtse Heuvelrug laat zelfs de verbetering van de laatste jaren zien op hun iBurgerzaken meerjarenbord.

Inmiddels ook enkele oefensessies gehad bij gemeenten en nu volop aan de slag om de wensen van de gemeenten te vertalen naar een planning en meerjaren iBurgerzaken plan. Samen met de 100 Best Practices een mooie basis voor verdere verbetering. Verbetering van digitale aanvragen, van procesverbetering maar ook van kennisverrijking, sturing en communicatie.

Mooi te zien dat het meerjarenbord een belangrijk middel is geworden voor je eigen verbeterplan. 

Black Friday of gewoon bellen…..

Nee, geen black Friday taferelen. Dat past niet in een dienstverleningswereld waar kwaliteit centraal staat. We krijgen wel regelmatig vragen, en zeker op het einde van het jaar, om nog een aantal zaken te regelen. Meestal betrekking op alsnog bestellen van iService contracten, strippenkaarten, nieuwe modules, extra opleidingen, iAcademy abonnement et cetera.

Geldt dit ook voor jou, neem dan direct contact met ons op. Er zijn meerdere mogelijkheden.

  1. Bel jouw accountmanager:
    • Colin: 06 - 29 52 67 48
    • Irma: 06 - 55 34 23 62
    • Jesse: 06 - 46 70 67 54
  2. Bel verkoop binnendienst: 06-28 75 98 66

3. Of mail naar onze verkoop binnendienst: prlg.salessupport.publiekszaken@pinkroccade.nl

Wij zorgen dan voor een snelle afhandeling nog voor het einde van het jaar.

Eindelijk goed bericht geboorteaangifte

Na 5 jaar wachten mogen we eindelijk verdere stappen ondernemen in de geboorteaangifte. En wat nog mooier is, is dat we de nieuwe oplossing al gedemonstreerd hebben tijdens ons congres.

In de nieuwe oplossing speelt de verloskundige een belangrijke rol. Samen met gemeenten Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond, Tilburg en Utrecht & Evidos, NVVB en Common Ground hebben we een hoogstaande, technische innovatie toegepast: De mobiele telefoon en digital signing van de akkoordverklaring van de arts, verpleegkundige of verloskundige zijn daarbij belangrijk. Bruikbaar in het ziekenhuis en bij thuisgeboorten. Geen extra werk voor ouders, ziekenhuis, verloskundige en ambtenaar. Volledig geautomatiseerd. Wederom een mooi voorbeeld van co-creatie en innovatie samen. Per 1 januari 2020 gaat de wetgeving in. We gaan een speciaal programma opzetten om de huidige oplossing om te zetten naar de nieuwe oplossing. >> lees verder

Applicatiebeheerders… iAcademy 2020 laat je horen…

De start is gemaakt. Eindelijk een serieuze masteropleiding voor de applicatiebeheerders. De eerste 2 sessies zijn al gevuld! Hieronder vind je de veelgestelde vragen. 

Vraag: Wat is de inhoud van het iAcademy abonnement?
Antwoord: Dat vullen we samen in. Op basis van jullie vraag gaan we samen de thema’s voor het jaar erop samenstellen. Voor 2020 is het hoofdthema Cipers-loos werken met een 7-tal onderwerpen. De masterclass geeft de applicatiebeheerder de kennis en tooling zodat er nog effectiever en efficiënter gewerkt wordt met iBurgerzaken. Medewerkers blij en burgers blij.

Vraag: De masterclasses zijn wel duur. Kan het niet goedkoper?
Antwoord: We willen de applicatiebeheerders goede handvatten en hulpmiddelen geven. Het gaat uiteindelijk over de toegevoegde waarde versus de kosten. Kwaliteit staat voor ons voorop en als we de kwaliteit niet leveren, dan gaan we dat compenseren. Het is pas de eerste keer dat we echt aandacht schenken aan de doelgroep applicatiebeheerders in al de jaren. Gezien de vele verbeteringen en nieuwe innovaties die nog gaan komen willen we deze applicatiebeheerders extra aandacht geven. Ze verdienen het en het is ook noodzakelijk.

Vraag: Kan het ook in company gegeven worden?
Antwoord: Dat is niet het concept. Samen optrekken en kennisdelen is een belangrijk onderdeel. De meerwaarde is juist dat je met andere applicatiebeheerders spreekt en leert dat het ook anders kan. Er zijn altijd beheerders die op een bepaald gebied voorop lopen en daardoor van grote waarde zijn voor anderen. Dus komende jaren willen we de masterclasses gezamenlijk doen. We evalueren elk jaar en we bepalen samen de vorm en inhoud.

Vraag: Kan ik me nog aanmelden?
Antwoord: Jazeker en graag zelfs. Mijn doel is dat we de masterclasses per regio gaan geven. Het aantal aanmeldingen is bepalend hoeveel regio’s dit worden. Mijn ideaal plaatje is een masterclass per GV-regio en per onderwerp, een masterclass voor de grote gemeenten en een masterclass voor Dimpact-gemeenten. Ook denk ik aan een speciale masterclass voor samenwerkingsverbanden.

Geef je hier alsnog op voor de Masterclasses 2020.

Welkom nieuwe gemeenten

Dit jaar waren er veel aanbestedingen. Gelukkig weinig herindelingen en ook ziet het er naar uit dat we geen extra verkiezingen krijgen. De grote piek einde jaar is daardoor verspreid en gaan veel gemeenten in het 1e kwartaal live met iBurgerzaken in plaats van 1e week januari.

Onlangs hebben we de gunning ontvangen van Apeldoorn, Bommelerwaard en Haaksbergen. En de voorlopige gunning van Amersfoort. Welkom in ons klantenteam!

Op naar een witte kerst en jaarwisseling

We kijken terug op een zeer mooi jaar 2019. Voor 2020 gaat Engelbert Wijnhoven taken van me overnemen en gaat hij ook deze nieuwsrubriek verder oppakken.

Ik wens allen een feestelijk uiteinde en gezellige kerstdagen.

Deel via: