Direct naar de content
icon search white

Kijk tijdig vooruit

Vooruitkijken.jpg
thema icon
thema Aansturing
App iBurgerzaken
#40

Leg intern uit wat de waarde van de ontwikkeling is

Je hebt collega’s en bestuurders nodig om van een project voor verbetering van de dienstverlening een succes te maken. Investeer daar tijd en energie in. Leg je omgeving uit wat de verandering oplevert en voor wie. Kom met een goed onderbouwd en helder verhaal waarmee je anderen kunt overtuigen.

Kijk tijdig vooruit

Focus op digitale dienstverlening, technologische disruptie, veranderende klantbehoeften en herindelingen: de omstandigheden waarin je als gemeente opereert veranderen sneller dan ooit. Daardoor is het als gemeente noodzakelijk om altijd het reactievermogen te hebben om op nieuwe ontwikkelingen in te springen. Ook als het nu heel goed gaat wil je weten welke technologische vernieuwingen er al zijn of aankomen en welke invloed die hebben op jouw gemeente.

Gemeente Maassluis

Jos Over de Vest, applicatiebeheerder Publiekscentrum

‘Het Meerjarenplan wat we jaarlijks van PinkRoccade ontvangen maakt de ontwikkelingen rondom iBurgerzaken bespreekbaar, inzichtelijk en planbaar. Het magneetbord is bovendien steeds een herinnering aan de afspraken die we met elkaar maakten. En dat maakt dat we de besproken acties veelal consequent opvolgen op het vastgestelde moment.’

 

Maassluis-meerjarenplanbord.jpg

 

Deel via:

Waarom dit werkt

Een project kan pas een succes worden als het resultaat in vruchtbare grond landt. Er is draagvlak nodig bij alle belanghebbenden, zeker als het werk of de omgeving verandert. Pas als al die mensen intrinsiek overtuigd zijn van de meerwaarde zullen ze meewerken aan een goed resultaat.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)