Direct naar de content
icon search white

Verleid naar digitaal kanaal vanwege reisdocumentenpiek

2023 08 07 15 38 03
thema icon
thema Communicatie
App iReisdocumenten
#209

Verleid burger naar digitaal kanaal in aanloop naar de reisdocumentenpiek

Vanaf 2024 staat de reisdocumentenpiek voor de deur. Een grote uitdaging waar je als gemeente zo goed mogelijk op voorbereid wilt zijn. Met bijvoorbeeld een animatievideo zorg je ervoor dat je de burger zoveel mogelijk verleid om de aanvraag alvast digitaal op te starten in aanloop naar de piek. Een win-win situatie voor zowel burger als gemeente.

 

verleiden digitaal kanaal

Gemeente Dijk en Waard zet animatievideo in om meerdere redenen

Gemeente Dijk en Waard ontwikkelde laatst met Playforward 2 animatievideo's ter promotie van 2 belangrijke e-diensten: reisdocument aanvragen en geboorteaangifte. Deze animatievideo's zorgen er aan de ene kant voor dat je als gemeente een burger op een leuke en laagdrempelige manier inzicht geeft in het proces van aanvraag tot aangifte. Daarnaast zet gemeente Dijk en Waard ze in om de inwoner te verleiden het proces digitaal te doorlopen. Natuurlijk kan de inwoner ook altijd voor dienstverlening aan de balie kiezen, maar selfservice wordt zeker gestimuleerd. Dit geeft de gemeente meer tijd om zich te richten op alle andere werkzaamheden rondom de reisdocumentenpiek.

Onderstaande animatievideo met uitleg over de online aanvraag reisdocument werd onlangs ontwikkeld met oog op de reisdocumentenpiek. 

2023 08 07 15 38 03

 

Björn Groenveld, kwaliteitsadviseur burgerzaken bij gemeente Dijk en Waard

‘Hoe meer diensten inwoners digitaal bij ons afnemen, hoe meer wij ons de komende tijd kunnen richten op alle werkzaamheden rondom de reisdocumentenpiek. Ook binnen onze eigen organisatie hebben we gemerkt dat de video's hebben geholpen om onze afdeling meer op de kaart te zetten en te delen waar wij allemaal mee bezig zijn.’

Aanbieden daar waar de doelgroep zich bevindt

Verspreiding via website & social media

De animatievideo over de aanvraag van een reisdocument wordt, in aanloop naar de reisdocumentenpiek, via de website en social media kanalen van gemeente Dijk en Waard verspreid. De video over de online geboorteaangifte is zo gemaakt dat het ook kan worden getoond op de informatieschermen bij de verloskundigen in de gemeente Dijk en Waard. 

Deel via: