Direct naar de content
icon search white
27 november 2015 - Blogs

Wat wenst onze klant dit jaar voor Kerst?

Over enkele weken breken de feestdagen aan. Een mooi moment om met de familie samen te zijn. Vaak koop ik op het laatste moment kerstcadeautjes voor mijn neefjes. Natuurlijk hebben zij vele wensen en willen zij grote en mooie cadeaus. Wat dat betreft kun je het een beetje vergelijken met de eindejaarsdrukte op het werk. In die periode moet van alles afgerond worden en maken we tegelijkertijd plannen voor volgend jaar.

Zo zijn we recent gestart met de uitrol van het product Toolkit Informatievoorziening voor Civision Operationele Overzichten. Deze oplossing maakt het mogelijk om alle soorten data te ontsluiten in Makelaarsuite en die gegevens te koppelen aan de al aanwezige administratieve data. Dat is handig in het geval van:

 • Koppelen van GBA-data aan een softwareproduct voor afvalregistratie. StUF BG kan dit niet verwerken, omdat dit een buitenlands product is;
 • Beschikbaar maken van operationele gegevens, zodat die gebruikt kunnen worden voor statistieken in een gemeentejaarboek;
 • Vergelijking van data tussen taakspecifieke applicaties.

  Kerstwensen vervullen
  Klanten die zijn gaan werken met de Toolkit Informatievoorziening komen met verschillende wensen. Eén van die wensen is de integratie met Civision Integraal Raadplegen. Naast meerwaarde voor de Toolkit Informatievoorziening levert die integratie meer mogelijkheden op voor het werken met andere modules, zoals de Basis Registratie Kadaster-module. Een mooie kerstwens van onze klanten, die we graag in vervulling laten gaan. Daarom zijn we direct gestart met de ontwikkeling van de integratie met Civision Integraal Raadplegen. De oplevering van deze functionaliteit staat gepland voor het einde van dit kwartaal.

  En zo kan ik nog wel even doorgaan. NHR-koppelingen, BRK-koppelingen, LV-WOZ implementaties, BRK-moduleontwikkeling, beveiligingsoplossingen vanwege nieuwe wetgeving datalekken en privacy, herindelingen: het passeert de komende weken allemaal de revue.

  Maak het niet te moeilijk
  Door recente ontwikkelingen in de inrichting van de gemeentelijke informatiehuishouding (de bekende GEMMA-architectuurplaat) hebben klanten andere wensen gekregen. Met diverse gemeenten ben ik in gesprek over hun huidige situatie en de situatie waar ze naartoe willen. In die gesprekken probeer ik mijn klanten uit te leggen dat je de gemeentelijke informatiehuishouding niet te gecompliceerd moet maken. Houd het simpel en je voorkomt onder andere dubbele connecties en extra workarounds voor beveiliging (terwijl een firewall en beveiligde connectie voldoen). Wat ik mijn klanten ook altijd adviseer: ga voor bewezen (lees: geteste) oplossingen.

  Wensen genoeg, dus. En volgend jaar? Wat gaat er dan gebeuren in de laatste weken? Hoogstwaarschijnlijk zitten we dan wederom middenin de kerstdrukte, met wensen van klanten en oplossingen (cadeaus) van ons.

  Wat ook niet verandert: het genieten van mijn familie tijdens Kerst. En ook dan zal ik weer met alle plezier voldoen aan de wensen van mijn neefjes.

  Rudy van der Zee
  Business Analist Makelaarsuite
Deel via: