Direct naar de content
icon search white
13 september 2016 - Blogs

't Is weer (bijna) voorbij die mooie zomer

Na wat voelt als een lange zomerperiode worden de dagen weer korter en de files weer langer. En ondanks dat een warme start van september de overgang enigszins dempt, zag ik voldoende aanleiding om eens te reflecteren op die zomerperiode.

Terugkijkend op de afgelopen maanden zie ik een aantal mooie ontwikkelingen waar ik heel enthousiast over ben. Gedurende de zomerperiode hebben we veel én goede gesprekken gehad met onze klanten over de uitdagingen en kansen waarmee we in aanraking komen. Deze gesprekken zijn belangrijk voor ons om goed voor te sorteren op de ontwikkeling van onze productlijnen. Die gezamenlijkheid is kenmerkend voor de manier waarop wij door ontwikkelen en kijkend naar de afgelopen maanden zie je dat ook goed terug.

In voorbereiding op doorontwikkeling zijn wij in gesprek over de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van privacy. In het najaar geven wij een workshop om je voor te lichten en te bevragen over de impact van deze Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het is goed om te zien dat er nu al veel reacties zijn op de online community op GitHub. Ben jij hier al lid?

Daarnaast zijn er verschillende ontwikkelingen in een stadium beland dat de vruchten van de co-creatie geplukt kunnen worden:

  • De module BRK wordt inmiddels door steeds meer gemeenten ingezet voor raadpleging van de landelijke basisregistratie via COO en CIR;
  • De module Niet Authentieke Objecten (NAO) krijgt inmiddels goed vorm. Hiermee beheert u objecten die niet door een authentieke bron kunnen worden geleverd, maar wel relevant zijn voor binnengemeentelijke processen. In de verschillende stadia van ontwikkeling hebben klanten meegekeken naar de resultaten. De reacties zijn positief en we zijn hiermee op de goede weg;
  • De ontwikkeling van CLIQ, de cloud oplossing om aan te sluiten op de Landelijke Voorzieningen, gaat voorspoedig en binnenkort verwachten we de eerste klanten aan te sluiten op de LV-WOZ.

Er staat meer op de rol de komende periode! Jullie input en wensen zijn voor ons erg belangrijk. Heb je verbetersuggesties voor de huidige applicaties of een nieuw idee? Schroom niet om ons te benaderen. Samen komen we verder!

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Jelmer van der Windt, Product Manager
PinkRoccade_0139.png