Direct naar de content
icon search white
29 november 2018 - Blogs

iNzicht meer dan alleen BI-Tooling

iNzicht is een informatieplatform voor alle beleidsrelevante informatie en sturingsinformatie. In gesprekken met gemeenten merk ik vaak dat we worden vergeleken met andere BI-Tooling. Graag licht ik de verschillen tussen iNzicht en BI-Tooling toe. BI-Tooling is binnen iNzicht de laatste stap en slechts 1 onderdeel. Hierin visualiseren we de data en kun je deze naar eigen wens uitbreiden of aanpassen. 

iNzicht is meer dan alleen BI-Tooling
In iNzicht zitten nog een aantal belangrijke stappen voordat de data gevisualiseerd word. Als eerste haalt de applicatie de data uit verschillende kernapplicaties. Waarbij de query’s niet rechtstreeks op kernapplicaties draaien. Vervolgens voegt de applicatie de data samen in verschillende jobs/bestanden. Deze plaatst de applicatie op het datawarehouse, waar alleen de data staat die daadwerkelijk gebruikt wordt.

Met iNzicht heb je een totaal oplossing van de kernapplicaties tot de visualisatie. Een van de grootste verschillen met andere BI-Tooling. Die een losstaande oplossing bieden en alleen de visualisatie voor zijn rekening neemt. Binnen iNzicht voeren wij ook het beheer uit wat betreft de visualisatie en de datastappen ervoor. Als er veranderingen plaatsvinden in de kernapplicaties zorgen wij ervoor dat de visualisaties correct blijven. Hiermee heb je een duurzame oplossing voor de toekomst. 

De stappen in iNzicht:

Stappen van iNzicht.png (1)Standaard dashboards reeds beschikbaar
Er is nog een groot verschil tussen BI-Tooling en iNzicht. In iNzicht staat namelijk al voor 80% van de informatiebehoefte van gemeenten standaard dashboards. Deze dashboards zijn gemaakt in co-creatie met gemeenten. Hiermee heb je snel grip en iNzicht in een specifiek domein. Bij BI-Tooling is het een tijdsintensief proces om deze losse dasboards zelf te maken. 

De gemeente werkt al met BI-Tooling
Ook dan kunnen we waarde bieden met iNzicht. We verzorgen hiervoor de datasets die je kunt koppelen met je huidige BI-Tooling.

Nog even de verschillen tussen BI-Tooling en iNzicht op een rijtje
iNzicht vs BI-Tooling.jpg

Wat biedt iNzicht
Gemeenten verzamelen en creëren veel data. Deze data wordt binnen de gemeente gebruikt om beleid te maken en sturing te geven. Dit alles om de juiste dienstverlening te bieden aan de inwoners. De data wordt vaak opgeslagen in verschillende applicaties. De uitwisseling tussen deze verschillende applicaties blijkt in de praktijk lastig. Door al deze data centraal te verzamelen en te koppelen creëer je de juiste inzichten en heb je meer grip in het domein. Daarnaast kun je data koppelen van andere domeinen waarmee je ook dwarsverbanden inzichtelijk maakt. 

Meer informatie over iNzicht
Neem hiervoor contact op met Cora Schreuders via Cora.Schreuders@PinkRoccade.nl of 06-46091115.

Deel via:

‘Samen kom je verder!’

Cora Schreuders, Product Manager Datagedreven sturing
Cora website.png