Direct naar de content
icon search white
25 maart 2021 - Blogs

iConnect door de ogen van... Services

Deze maand: iConnect door de ogen van … Services. Renate Kerkhof en Wil Engels aan het woord over ons nieuwe integratieplatform. Renate werkt 2,5 jaar bij PinkRoccade Informatievoorziening als Technisch Consultant. Wil werkt al ruim 20 jaar bij PinkRoccade! De laatste jaren in de rol van Functioneel Consultant. Waar Renate zich dagelijks bezighoudt met onder meer cloudmigraties, Makelaarsuite 3.0- en Postgresupdates, legt Wil onder ander koppelingen met applicaties van derden, Digikoppelingen en voert hij de service iBeheer uit.

iConnect: de nieuwe visie van PinkRoccade Informatievoorziening
In de markt waarin wij werken komen er verschillende ontwikkelingen aan: steeds meer cloudbased werken, Common Ground en API’s. Renate en Wil beschrijven iConnect dan ook als de nieuwe visie van onze businessunit. Een visie die er voor zorgt dat onze klanten en wij klaar zijn voor de toekomst. Als Consultants verwachten zij klanten nog verder te kunnen ontzorgen door meer en meer cloudbased te gaan werken. Wanneer applicaties in de Pink Private Cloud staan, monitort ons technische team deze én zijn we er snel bij wanneer er een probleem of storing is. Daarnaast kunnen de Consultants het functioneel beheer van de gemeente uit handen nemen met iBeheer. Met de komst van API’s zal deze services nog belangrijker worden voor gemeenten.

Blijf betrokken bij de ontwikkelingen in de markt
Wat Wil ook mooi vindt aan het iConnect platform is dat klanten op eigen tempo meegaan in de nieuwe ontwikkelingen. En dat er door de 3 routes binnen het platform, voor iedere klant keuze is in hoe zij de volgende stappen gaan zetten. Waar de ene klant al druk bezig is met cloudbased werken of het aansluiten en koppelen van API’s, werkt een andere klant aan de privacy en security van zijn gegevens.

Verschillende voordelen voor de klant met het iConnect-platform
Twee voordelen van het iConnect-platform vanuit de consultancy zijn: het niet meer nodig hebben van Teamviewer en derden partijen. Ook wordt het makkelijker om verbindingen naar andere applicaties te leggen als we dit steeds meer met API’s in plaats van met StUF kunnen doen. Uiteindelijk gaan (bijna) alle applicaties over naar API’s. Hierdoor kunnen we nog makkelijker nieuwe applicaties en apps koppelen naast de meer dan 130 applicaties waar we nu al naar verbinden.

Wanneer de Consultants geen Teamviewer meer nodig hebben voor het leggen van de koppelingen, scheelt dit de klant natuurlijk tijd. De Consultants kunnen op ieder gewenst moment aan de slag. Daarnaast kan er gewerkt worden met een stabiele en veilige inbelverbinding. Dit zijn ook voordelen die klanten zullen hebben, wanneer de applicaties in onze eigen hostingomgeving staan.

De veranderende rol van de Consultant
Renate en Wil verwachten dat de rol van Technisch Consultant sneller verandert dan de rol van Functioneel Consultant. “Er zullen meer gemeenten naar de Pink Private Cloud gemigreerd worden. In lijn met de visie van iConnect. Dat betekent voor ons meer beheer, monitoring en updates.’’ Het technische beheer team van Informatievoorziening zal nog meer samen gaan werken met de Consultants. Ook zullen Consultants in de toekomst steeds meer op locatie bij gemeenten komen voor opleidingen en inspiratie in plaats van installaties. Op deze manier behouden ze het ‘echte’ contact met de klant, leren ze de klant nog beter kennen en weten ze wat er speelt binnen de gemeente. Deze betrokkenheid vinden Wil en Renate erg belangrijk én leuk aan hun werk.

De tip voor gemeenten vanuit Renate en Wil
Wees niet bang voor verandering! Gemeenten kunnen bepaalde stappen uitstellen maar er komt een moment waarop zij toch mee moeten. Het is beter om je goed voor te bereiden, gesprekken te voeren en kleine stapjes te zetten. En mochten er onduidelijkheden zijn, vraag het vooral na! Aan ons of aan je Accountmanager.

Renate en Wil helpen je graag verder en zijn bereikbaar via: Renate.Kerkhof@PinkRoccade.nl en Wil.Engels@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Samen verder!’

Renate Kerkhof, Consultant Informatievoorziening
Renate van de Kerkhof website.png