Direct naar de content
icon search white
25 januari 2018 - Blogs

Een opfriscursus kan geen kwaad!

Wat mijn hypotheekadviesgesprek en de opfriscursussen in de vorm van webinars met elkaar gemeen hebben? Beide zijn onderwerpen waarbij je denkt ‘ja, dat is me ooit verteld maar ik weet eigenlijk niet meer precies hoe het zit’. En juist daarvoor organiseren wij de ‘Makelaarsuite opfriscursussen’. Een aantal korte webinars waarin de meest gestelde vragen vanuit het dKOC behandeld worden.

We weten wel wat, maar hoe ook al weer precies….
Het nieuwe jaar staat altijd in het teken van goede voornemens, grootste plannen, nieuwe uitdagingen en wet- en regelgeving. Bij een aantal zaken heb je een overlapping van bovenstaande punten. Zo ook de grote plannen van mijn vriend en mij. Na iets meer dan een jaar samen te wonen in een, op zich prima huurhuis, willen we ons langzaamaan toch gaan begeven op de huizenmarkt. En daar komt de nieuwe wet- en regelgeving om de hoek kijken. Via de media wisten we al dat er een en ander zou veranderen per 1 januari 2018 en ook wel ongeveer wat. Maar hoe het precies zit, daar hebben wij beide geen kaas van gegeten.

En zeg nou zelf: het is toch wel erg verleidelijk om op funda.nl huizen te kijken en fantaseren hoe wij dat huis zouden inrichten. Maar als starters op de huizenmarkt wilden we wel graag weten in welke prijsklasse we zouden kunnen zoeken. En het liefste nog voordat we een bezichtiging bij dat ene mooie vrijstaande huis met jacuzzi en zwembad in de achtertuin van 5 ton zouden plannen. En dus hebben we hypotheekadviesgesprek aangevraagd.

‘En wat weet je er zelf al van?’
Via Skype hadden we op zaterdagochtend het gesprek. Eerst werd ons gevraagd wat we al wisten en vervolgens kregen we een PowerPointpresentatie voorgeschoteld. En ja hoor, tijdens deze presentatie van slechts 20 minuten heb ik zeker drie keer het moment gehad waarbij ik: ‘ja, dat is me ooit verteld maar ik weet eigenlijk niet meer precies hoe het zit’. Op zo’n moment is het erg prettig dat iemand met verstand van zaken nog een keer alle informatie duidelijk verteld.

Herhaling, herhaling, herhaling
Het is goed om bestaande kennis up to date te houden, je leert toch altijd weer iets nieuws. Samen met het nieuwe marketingteam en het dKOC, ben ik druk bezig met het plannen van verschillende activiteiten. Dit jaar organiseren we een aantal korte opfriscursussen die ontwikkeld worden op basis van veelgevraagde vragen vanuit het dKOC. Daarbij kijken we vooral naar de vraag en behoeften vanuit onze klanten voor bestaande en nieuwe informatie.

Wil jij ook een ‘ja, nu weet ik het weer’-moment?
We sturen je binnenkort meer informatie over de onderwerpen en opfriscursussen!

Deel via: