Direct naar de content
icon search white
25 april 2019 - Blogs

De 6 belangrijkste redenen om Makelaarsuite naar de Pink Private Cloud te migreren

Het gemeentelandschap is complex, verandert snel en de hogere eisen van burgers zorgen ervoor dat betrouwbare ICT onmisbaar is. Door de hardware en het technisch beheer uit te besteden, wordt de gemeente ontzorgt en kan zij zich focussen op haar kerntaken. Dat je met de Pink Private Cloud voor de meest ultieme manier van ontzorging kiest, zal intussen geen verrassing meer zijn.

Het hosten van Makelaarsuite in de Pink Private Cloud kent vele voordelen. De komende periode zoemen we nader in op 6 grotere redenen om te gaan hosten:

1. Ontzorging op technisch vlak en veiligheid.
Ontzorging op technisch vlak is één van de belangrijkste pijlers van de Pink Private Cloud. Als gemeente hoef je, je geen zorgen meer te maken over de techniek en kun je focussen op je kerntaken.

Het dagelijkse beheer en grote wijzigingen als het onderhouden van OS en database versies is uitbesteed aan de specialisten van PinkRoccade. 
 
2. Verantwoordelijkheid van de werking van de applicatie, zowel als leverancier van de software als verantwoordelijke voor het werken van de applicatie, ligt bij één partij.
PinkRoccade is als ontwikkelaar van de software als geen ander in staat om de software te beheren en te onderhouden. Niet alleen de kennis en kunde van PinkRoccade is een voordeel. Met Makelaarsuite in de Pink Private Cloud schakel je met één partij die de software ontwikkelt en beheert. Als gemeente kom je dus niet in de bekende Bermudadriehoek terecht.

PinkRoccade heeft voor technische onderhoudscontracten een dedicated Servicemanager. Met Makelaarsuite in de Pink Private Cloud vindt er tweemaal per jaar een bezoek plaats van deze Servicemanager. Hier worden onder andere de dienstverlening van de afgelopen maanden en de ontwikkelingen van jouw gemeente en PinkRoccade besproken. Deze Servicemanager is ook je eerste aanspreekpunt in geval van issues.

3. Continuïteit van de dienstverlening, met een gespiegelde omgeving in een ander datacenter ben je niet uit productie in geval van calamiteiten. Datzelfde geldt voor de kwetsbaarheid van verloop van personeel.
Wanneer Makelaarsuite in de Pink Private Cloud draait is dat met een twin datacenter. Met andere woorden, Makelaarsuite wordt in één datacenter opgebouwd en gespiegeld in een tweede datacenter. Bij uitval of calamiteit in het ene datacenter wordt naadloos overgeschakeld op het andere datacenter. De bedrijfsvoering van de gemeente komt op dat moment niet in gevaar. Dit is een oplossing die voor veel gemeenten lastig na te bootsen is.

Met Makelaarsuite in de Pink Private Cloud ben je ook minder kwetsbaar voor het verloop van personeel. Kennis van het installeren van releases of specifieke kennis over een bepaald onderdeel van het technisch beheer is niet zelden bij één persoon belegd. Wanneer deze persoon vertrekt is het altijd weer de vraag of dit op dezelfde manier ingevuld kan worden. Door Makelaarsuite in de Pink Private Cloud onder te brengen is de continuïteit gewaarborgd. Er is een uitwijkomgeving beschikbaar en de kennis is geborgd bij de specialisten van PinkRoccade.

4. Monitoring. Wij hangen Makelaarsuite aan ons monitoringssysteem. Hierdoor zien we mogelijke verstoringen tijdig en kunnen we hierop acteren.

Iedere werkdag voeren wij om 06.00 uur een ochtendcontrole uit. Dit doen we door ons monitoringssysteem. Hierbij controleren wij of de applicatie actief is en zien we verstoringen voor de werkdag begint zodat we deze tijdig oplossen. Gedurende de dag zien we mogelijke verstoringen in bijvoorbeeld de resources van de server tijdig en kunnen we ook hierop anticiperen. 

5. Financiële voorspelbaarheid, je krijgt in januari één factuur en komt niet voor verrassingen te staan.
Vrijwel alle technische onderhoudswerkzaamheden zijn onderdeel van de Pink Private Cloud. In januari wordt er met de reguliere jaarlijkse onderhoudsfacturen voor de PinkRoccade software ook een factuur verstuurd voor de Pink Private Cloud.

Gedurende het jaar kom je dus niet voor verrassingen te staan om noodzakelijke werkzaamheden uit te laten voeren. Daar waar je er mogelijk geen rekening mee hebt gehouden qua planning en budgetten.

6. Flexibiliteit. Wij kiezen met PostgreSQL voor een bepaalde database in de cloud. Stel dat we die omwille van de functionaliteit aanpassen naar een andere database, dan is dit in de Pink Private Cloud de verantwoordelijkheid van PinkRoccade.
Bij een migratie van Makelaarsuite naar de Pink Private Cloud wordt de nieuwe Makelaarsuite omgeving standaard op een PostgreSQL database geïnstalleerd.
Een Open Source database waar onder andere CIR/COO en iNzicht op zijn gebaseerd.

In 2013 is de eerste gemeente naar deze alternatieve database voor Oracle gemigreerd. Vanuit financieel én functioneel oogpunt hebben inmiddels, inclusief de Pink Private Cloud gemeenten, zo’n 70 Makelaarsuites deze PostgreSQL database.

Als gemeente kun je bij een migratie naar de Pink Private Cloud dus gebruik maken van de voordelen van deze database zonder je je hierbij af moet vragen wat er qua beheer van PostgreSQL nodig is. PinkRoccade heeft de kennis in huis en onderhoudt de database in de Pink Pink Private Cloud.

Stel dat er vanuit functioneel oogpunt ooit wordt besloten om over te stappen op een andere database dan PostgreSQL worden de Makelaarsuites in de Pink Private Cloud overgezet én is de kennis automatisch geborgd. Wanneer je dit lokaal gaat migreren is het van belang om ook voor de juiste kennis te zorgen.

Dit maakt je als gemeente flexibeler om gebruik te maken van de innovaties van PinkRoccade.

Neem gerust contact met ons op
Er zijn meer voordelen en kosten besparende maatregelen om Makelaarsuite te migreren naar de Pink Private Cloud. Wanneer je als gemeente behoefte hebt aan meer informatie kom ik of je accountmanager graag langs om deze met je te bespreken.

Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de uitleg van reden nummer 3, 4, 5 en 6!

Vriendelijke groet,

- Kevin Bakx, Business Success Manager Hosting & Techniek - 

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png