Direct naar de content
icon search white
15 maart 2023 - Onze verhalen

Monique Cuppen: ‘Wie behoefte heeft aan een goed gesprek, is van harte welkom’

Monique Cuppen is onze interne coach, intervisor en vertrouwenspersoon. Sinds 2000 is ze verbonden aan PinkRoccade. Ze startte als consultant en weet dus hoe het is om met je voeten in de klei te staan. Ze stelt zich graag aan je voor.

Overal zijn bedrijven, organisaties, werknemers, werkgevers, maar vooral: overal werken mensen! En dat weten ze binnen PinkRoccade. Ik ben hier nu al weer 16 jaar werkzaam als interne coach, intervisor en vertrouwenspersoon. Ook de unit Samenlevingszaken maakt regelmatig gebruik van mijn coaching. Zij hebben als unit de mensgerichtheid hoog in het vaandel staan. Ze bewegen mee met de mens in plaats van te eisen dat mensen met hen meebewegen. Dat is in mijn ogen echt een unicum. Zeker als je beseft dat het een commerciële organisatie is.

Ik ben Monique Cuppen, 57 jaar jong en woon met mijn man Pim en dochter Frederiek in Malden. In het jaar 2000 ben ik bij PinkRoccade komen werken als consultant. Een vreemde ‘move’ in mijn loopbaan. Daarvoor was ik namelijk loopbaan- en outplacementadviseur bij een Personeelsadviesbureau. Toen dat bedrijf ermee ophield, wilde ik wel eens wat anders uitproberen. Bij Pink kreeg ik die kans. Ik had het enorm naar mijn zin en groeide uit tot senior consultant. Eenmaal zwanger koos ik ervoor om volledig voor het moederschap te gaan. Dat ‘volledige moederschap’ was wel anders dan ik me had voorgesteld, maar ik bleef bij mijn keuze.

Na 2 jaar als moeder werkzaam te zijn geweest, werd ik gebeld door de toenmalige directeur van Pink: of ik terug wilde komen als coach voor Young Professionals. Mijn hart maakte een sprongetje. Dit was een geweldige kans om terug te gaan naar ‘mijn’ Pink en het vak uit te oefenen dat eigenlijk bij mij hoorde. En zo is het verder gegaan: tot op de dag van vandaag ben ik, nog steeds met veel plezier, coach, intervisor en vertrouwenspersoon bij PinkRoccade Local Government. Niet alleen voor de Young Profs maar voor de hele organisatie. Wie behoefte heeft aan coaching of een ander goed gesprek, is bij mij van harte welkom.

Naast coaching en begeleiding van individuele medewerkers zet ik, samen met collega’s, initiatieven in gang die van betekenis zijn voor de gehele organisatie. Die vrijheid krijg je ook binnen Pink. Voorbeelden hiervan zijn: het Young Professional Programma: soort traineeship voor jonge, nieuwe medewerkers, Het Leadership Potential Program: praktisch programma voor aankomende managers binnen Pink en de R&D-workshops: workshops met een specifiek thema voor ontwikkelaars, programmeurs, etc.

Het mensgerichte en de afwisseling in mijn werk bevallen zo goed, dat ik hier nog lang hoop te werken. Ik ben dan ook blij dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds van betekenis kan zijn voor alle collega’s van PinkRoccade Local Government.

Deel via: