Direct naar de content
icon search white
15 februari 2023 - Onze verhalen

Martijn van Alebeek: 'In mijn vrije tijd kijk en luister ik graag naar de nieuwste ontwikkelingen op gebied van tech’

Martijn van Alebeek startte in 2014 bij Pink. Hij is onze Senior consultant. Hij zet zijn ruime kennis en ervaring in om zowel gemeenten als de interne organisatie te adviseren, ondersteunen en te optimaliseren. Lees meer over Martijn in dit interview.

Mijn naam is Martijn, 37 jaar. Geboren in ’s-Hertogenbosch. Getogen in Vlijmen. En ik woon nu al enkele jaren samen met mijn vrouw en kinderen van 3 en 6 jaar in Drunen. Een goede uitvalbasis voor een wandeling in de Loonse en Drunense Duinen of een paar uurtjes vertier in de Efteling. Hier zijn we dan ook met enige regelmaat te vinden. In mijn vrije tijd kijk en luister ik graag naar de nieuwste ontwikkelingen op gebied van tech. Ook houd ik van het maken van foto’s en filmpjes en het monteren daarvan.

Martijn van Alebeek.jpg

Mens en maatschappij vormen de spil in mijn loopbaan

Interesse in mens en maatschappij loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Op het vwo was al snel duidelijk welk profiel ik wilde kiezen: Economie & Maatschappij. Vakken als maatschappijleer, levensbeschouwing en geschiedenis: ik was er dol op. Toch was ik ook geïnteresseerd in IT. Als extra vak koos ik informatica. Na het behalen van mijn vwo-diploma ben ik Sociologie gaan studeren. Een twijfel had ik wel: psychologie leek me ook razend interessant. Tijdens mijn studie deed ik veel kennis op over mens en maatschappij. Mijn master behaalde ik ‘met genoegen’. Toch concludeerde ik dat ik niet wilde doen waarvoor ik was opgeleid: het uitvoeren van sociaalwetenschappelijk onderzoek.

Achteraf bezien had ik mijn studie overduidelijk gekozen op basis van mijn interesses, niet wat ik er later mee wilde. Er leek me maar 1 manier om er achter te komen wat ik wél wilde. Namelijk door gewoon maar te doen. Met alle opgedane kennis en vaardigheden ging ik op pad. Kort werkte ik bij het UWV, Uitgeverij Malmberg, en wat langer bij de Rabobank. En toen kwam PinkRoccade op mijn pad.

Bij PinkRoccade kwamen mijn interesses en kwaliteiten samen

In november 2014 startte ik bij PinkRoccade Samenlevingszaken. Mijn interesse in ICT en de maatschappij kwamen hier samen. De decentralisaties kwamen en al snel werd ik bij gemeenten ingezet als junior consultant. Dat was een gouden greep. In korte tijd leerde ik de applicaties, de gemeentelijke wereld en het sociaal domein kennen. Tegelijkertijd merkte ik dat ik veel van mijn kwaliteiten kon inzetten als consultant. Met mijn analytisch vermogen, doelgerichtheid, empathisch karakter en creatieve geest ontwikkelde ik me tot senior consultant. De kennis die ik tijdens mijn studie opdeed op het gebied van data pas ik nog altijd toe. Inmiddels gebruik ik mijn ruime kennis en ervaring om zowel gemeenten als de interne organisatie te adviseren, ondersteunen en te optimaliseren.

Voor mij staat Samenlevingszaken voor verbondenheid, verantwoordelijkheid en vrijheid

Burgers gebruiken onze software om een uitkerings- of ondersteuningsaanvraag te doen en te communiceren met de gemeente. Gemeenten gebruiken het om regie te voeren en facturen van zorgaanbieders en uitkeringen te betalen. Software met maatschappelijke impact dus. Daar komt een hoop verantwoordelijkheid bij kijken. Binnen Samenlevingszaken krijg je deze. Net als de vrijheid om de taken die hierbij horen uit te voeren op een manier die bij jou past. En altijd geldt: we doen het samen. Die verbondenheid voel je in de businessunit. Iedereen levert een bijdrage.

Dit hoop ik voor de toekomst

Ik hoop dat we steeds meer innovatieve technologische ontwikkelingen gaan toepassen in onze software. Niets is leuker dan een gemeente of burger te laten zien hoe het met onze software nog sneller, beter en veiliger kan. Met de nadruk op kán. Technologie is mooi, maar laten we vooral niet vergeten waarvoor we het allemaal doen: de mens. De mens die soms niet sneller of beter kan. Laten we die vooral helpen. Samen.

 

Deel via: