Direct naar de content
icon search white
15 maart 2023 - Nieuws

De nieuwe Berichtenstandaarden komen automatisch in jouw backoffice-applicatie

Vanaf 3 april werk je met nieuwe standaarden voor het berichtenverkeer. Deze staan dan direct in jouw applicatie. Dat kan, want de software die werkt met de nieuwe standaarden ontving je begin februari. In de releasebespreking hoorde je alles over de nieuwe standaarden.

Vanaf 3 april werk je met nieuwe standaarden voor het berichtenverkeer

Je verwacht van PinkRoccade dat we tijdig voldoen aan nieuwe standaarden. Voor bijvoorbeeld het berichtenverkeer dat je nodig hebt om de juiste ondersteuning te leveren. We zijn daarom al vroeg begonnen met de aanpassingen. Die zijn nodig zijn voor het werken met de standaarden die in het eerste weekend van april live gaan. Vanaf dat weekend werk je met iWmo 3.2 en iJw 3.2. In april wordt ook iEb 3.0 geïmplementeerd en in gebruik genomen.  

Je werkt in 1 keer met de nieuwe versies

De nieuwe versies worden geïmplementeerd met een zogenaamde big bang. Dit betekent dat alle partijen de nieuwe versies gelijktijdig gaan gebruiken. Je kunt geen verschillende versies naast elkaar gebruiken. Het is vanaf 31 maart 2023 om 13.00 uur niet meer mogelijk om berichten te versturen volgens de iWmo en iJw 3.1 en de iEb 2.0. Vanaf 3 april 2023 13.00 uur communiceren alle gebruikers met de nieuwste versies van de standaarden.

We leverden de software die werkt met de nieuwe standaarden al aan je uit

In release 23.1 die we op 10 februari aan je leverden, zitten alle aanpassingen waarmee je berichten verstuurt op basis van de nieuwe standaarden. Voor de iWmo 3.2 en iJw 3.2 geldt dat er geen nieuwe berichten worden geïntroduceerd. Voor de iEb 3.0 is dit anders. Hier werk je vanaf begin april met een gecombineerd start- en stopbericht. Hierdoor komen er ook berichtenparen te vervallen. Deze gebruik je in versie 3.0 niet meer. Natuurlijk zijn er nog veel meer aanpassingen gedaan zodat jij soepel kunt werken met de nieuwe standaarden.  

Je wilt vast meer weten over deze nieuwe standaarden

Dat dit mogelijk vragen oproept is logisch en begrijpelijk. Sla hier dan de releasebeschrijving van CiVision Samenlevingszaken versie 23.1 op na. Je vindt deze op TOPdesk. Ook besteedden we aandacht aan dit punt in de releasebespreking. Je vraagt de opname daarvan op via prlg.samenlevingszaken@pinkroccade.nl.

Deel via:

‘Software moet de mens centraal stellen’

Robin Hutten, Businessanalist CiVision Samenlevingszaken
Robin Hutten - PinkRoccade Samenlevingszaken