Direct naar de content
icon search white
21 juli 2023 - Onze verhalen

Gert-Jan Arts: 'Ik ondersteun collega's in het gebruik van verschillende programma applicaties'

Gert-Jan Arts werkt als functioneel beheerder bij PinkRoccade Local Government. Hij ondersteunt dagelijks ruim 300 collega's in het gebruik van verschillende interne programma applicaties zoals AFAS. Om zijn veelzijdige werk af en toe ook even los te laten gaat hij graag hardlopen of duikt hij in de wereld van geluidstechniek. 

Gert Jan

Een bekend gezicht

Gert-Jan Arts woont in het Noord-Brabantse Haps, is getrouwd en heeft 2 uitwonende kinderen. Hij is binnen PinkRoccade Local Government een bekend gezicht voor veel collega's. Met zijn 30 jaar ervaring in ICT/systeembeheer en daarvan 10 jaar werkzaam binnen PinkRoccade brengt hij daarnaast veel werkervaring met zich mee. Om werk even los te kunnen laten gaat hij graag naar buiten om een rondje te hardlopen. Alles rondom geluidstechniek beschouwt hij ook als zijn hobby.

Van systeem- naar functioneel beheer

In 2021 kwam er een vacature vrij op functioneel beheer. Gert-Jan: "Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, vooral omdat ik al zolang meedraaide op de systeembeheer afdeling. Toch ben ik de uitdaging aangegaan en dat bevalt me tot op de dag van vandaag goed. Het heeft me een stukje rust gegeven." 

Gert-Jan is als functioneel beheerder het centrale aanspreekpunt binnen PinkRoccade Local Government rondom interne programma applicaties. Een rol die goed bij hem past, omdat hij daarin zelfstandig én servicegericht kan werken. "Collega's komen bij mij met vragen/verzoeken over AFAS, TOPdesk en andere applicaties waarmee zij vaak dagelijks werken. Dat vind ik de leukste uitdaging van mijn werk en geeft mij tevens veel energie: dat ik de vragen vanuit de organisatie kan omzetten naar het onderhouden en bouwen van functionaliteiten. Ik ben altijd bezig met vragen als: Hoe kan ik voor gebruikers dingen verbeteren? Wat draagt bij aan het werkplezier van collega's? Hoe kunnen we efficiënter werken?"

‘Ik zorg voor een stuk ondersteuning zodat zowel de medewerkers als het bedrijf het optimale uit de applicaties halen.’


Zo brengt AFAS ieder half jaar een nieuwe versie uit met verbeterde of nieuwe functionaliteiten. De praktijk leert dat collega's vanuit de verschillende afdelingen lang niet altijd weten wat er allemaal mogelijk is. "Ik ga dan met deze collega's in gesprek, geef ze tips en start als dat nodig is een werkgroep op om processen uit te leggen of te optimaliseren" aldus Gert-Jan. 

PinkRoccade Local Government als werkgever

Gert-Jan: "Binnen dit bedrijf wordt mijn stem gewaardeerd. Mijn manager heeft oren voor de vragen/uitdagingen die ik bij hem neerleg en hij doet daar vervolgens ook iets mee. Dat vind ik erg belangrijk in een werkgever. Daarnaast heb ik met veel collega's een goede band opgebouwd wat bijdraagt aan een fijne werksfeer."

Een applicatiebeheer team voor de toekomst

Er is binnen PinkRoccade Local Government veel behoefte aan ondersteuning op het gebied van applicatiebeheer. Daarom is er nu (en in de toekomst) ruimte om de afdeling verder uit te bouwen. Gert-Jan: "Ik kijk ernaar uit om nieuwe collega's te verwelkomen, zo komt er meer ruimte om te sparren, elkaar te versterken en ervaring uit te wisselen. Door het ondernemende karakter van deze organisatie is er daarnaast volop ruimte om je eigen route uit te stippelen. Zo zou ik me graag willen specialiseren op onderdelen binnen AFAS."

Wil jij onderdeel van dit team uitmaken? Kijk dan eens naar deze vacature.
Ik vertel je er graag meer over!

Deel via: