Direct naar de content
icon search white
24 maart 2020 - Onze verhalen

Even voorstellen... Business Unit Manager Jasper Kooiman

Mijn naam is Jasper Kooiman en vanaf 2020 ben ik de Business Unit Manager van PinkRoccade Informatievoorziening. Sommige kennen mij vanuit mijn eerdere rol bij PinkRoccade Informatievoorziening als Manager Development tussen 2015 en 2020. Hiervoor heb ik tussen 2006 en 2015 gewerkt bij SIMgroep als Manager Services & Support.

Op een persoonlijke noot
Ik ben woonachtig in Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. Ik ben gelukkig getrouwd met mijn vrouw Herma en samen hebben wij 2 dochters van 13 en 11.

Thuiswerken met een heel gezin gaat niet vanzelf…
Begin deze week was het wel even zoeken naar werkplekken. Ik heb immers een klein kantoor waar ik tijdens mijn normale thuiswerkdagen werk. We hadden nog geen ervaring om met 3 extra mensen in huis te werken. Herma moest als leerkracht lessen voorbereiden voor de digitale leeromgeving van haar vmbo- en havo klassen. Terwijl mijn kinderen een groep 8-er en brugklasser ook thuis les hadden. Kortom ik had het maar makkelijk in mijn kleine kantoor.

Met veel opruim en sjouwwerk heeft iedereen nu een werkplek
De kinderen hebben een goede werkplek in hun eigen slaapkamer. Terwijl Herma de woonkamer voor zichzelf heeft. Elke ochtend tussen 9 en 12 wordt er op deze manier gewerkt. In de middag wisselen Herma en ik van plek, zo kan zij in een kantooromgeving haar lessen geven via Microsoft Teams.

Dit soort verhalen en verschillende varianten erop, vertellen we elkaar
De nieuwe realiteit wordt snel ingeburgerd in het hele land. Het zijn bijzondere tijden. Scholen, theaters, musea, sportclubs en horeca zijn dicht. Bedrijven zijn uitgestorven of zeer beperkt geopend. Ook gemeentehuizen zijn in veel gevallen gesloten, of hebben de balies beperkt geopend.

Het nieuws ontwikkelt zich in een razend tempo, en alles wat je nu absurd lijkt, kan morgen de nieuwe norm zijn. Ik woon aan de rand van het bos, maar ik weet niet of ik nog wel een rondje mag fietsen. Ik overweeg het om 6 uur in de ochtend te doen, want dan is bijna niemand buiten.

Het internet helpt ons op veel manieren in deze tijd
We kunnen er door blijven werken, en scholen kunnen er door open blijven. We kunnen contact blijven houden met onze naasten en familie. We kunnen onze boodschappen erdoor blijven doen als we niet meer de supermarkt in kunnen, of willen. En ook voor ontspanning helpt internet aan films en muziek.

We maken hier dan ook veel gebruik van
Zo is bijvoorbeeld in Italië het internetverbruik met 70 procent toegenomen aldus Telecom Italia. Mark Zuckerberg liet weten dat het aantal WhatsApp berichten inmiddels is verdubbeld. Het gebruik van WhatsApp ligt nu ruim boven de normale piek met de jaarwisseling. De EU heeft zelfs een oproep gedaan het internet niet teveel te belasten. Netflix en YouTube hebben hier gehoor aan gegeven door series en films in een lagere beeldkwaliteit aan te bieden.

Internet is cruciaal en onmisbaar in deze tijd
Beschikbaarheid en bereikbaarheid zijn belangrijker dan ooit. Het geeft ons namelijk iets van ons normale leven terug. School, werk, familie, sociaal, commercieel, zakelijk, informatie en ontspanning. Voor dit alles is internet de verbinding tussen de verschillende diensten die hierop geleverd worden. Het internet is de smeerolie waardoor nog veel gewoon geregeld en gedaan kan worden.

Ook wij kunnen in deze tijd een bijdrage leveren
Zowel persoonlijk in ons normale leven, als gemeente voor haar inwoners en als bedrijf richting de gemeenten. Door diensten beschikbaar en gegevens bereikbaar te houden. Zo zorgen wij er samen voor dat het internet de plek blijft waar het virus, hoe paradoxaal het ook klinkt, niet kan toeslaan.

Neem gerust contact met mij op
Heb je vragen voor mij persoonlijk of wil je iets met mij delen, dat kan! Je kan mij bellen op 06 46 70 69 81 of stuur een e-mail naar Jasper.Kooiman@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Ons vertrouwen in elkaar versterken door de juistheid van informatie te verbeteren, daar sta ik ’s morgens voor op!’

Jasper Kooiman, Business Unit Manager Informatievoorziening
Jasper Kooiman.png