Direct naar de content
icon search white
iBegraafplaats

Het begin van een nieuw digitaal tijdperk in Vaals

7 augustus 2017
Overlijden - dauw

Afgelopen maand heeft gemeente Vaals de app iBegraafplaats in gebruik genomen. Daardoor loopt het tijdperk van de papieren dossiers voor de begraafplaatsadministratie in deze gemeente ten einde. Behoren onvolledige of achterhaalde informatie in de papieren dossiers binnenkort tot het verleden. En stopt ook het bladeren in de klapper waarbij je het risico loopt dat deze openspringt, waardoor een gedeelte van de administratie op de vloer ligt uitgewaaierd.

Volledige, complete, kloppende begraafplaatsadministratie

Net als gemeente Stein, die afgelopen maand de ontwikkeling en pilot van iBegraafplaats beschreef, behoort ook Vaals tot de groep van 7 kwartiermakergemeenten. Diverse medewerkers van deze gemeenten leveren praktische kennis over de begraafplaatsprocessen, zodat wij deze kunnen omzetten in een nieuwe ICT-oplossing; de app iBegraafplaats. De eerste selfservicemodule begraafplaatsadministratie is klaar en werd dinsdag 11 juli jl. in gebruik genomen door gemeente Vaals.  

iBegraafplaats vervangt de oude klappers door een gebruiksvriendelijke applicatie van deze tijd. “Dat zorgt voor een snel en actueel, goed sluitend, digitaal overzicht. Met iBegraafplaats wordt het eenvoudig en overzichtelijk, alles is onder buttons terug te vinden.”, vult Armand Frijns, medewerker Burgerzaken bij gemeente Vaals aan. “Het niet meer hebben van papieren dossiers gaat ons veel tijd besparen.”

Kostendekkend exploiteren

De succesvolle pilot in combinatie met de recent aangekochte Protestantse begraafplaats, met enkel een papieren administratie van de afgelopen 30 jaar, waren voor Armand reden om direct live te gaan met deze app: “Het kostendekkend exploiteren van onze begraafplaatsen is erg actueel. Grip hebben op de administratie en het automatiseren van onze werkprocessen zijn daarbij heel belangrijk.”

Armand kijkt overigens nu al reikhalzend uit naar selfservicepackage 3 waarin de kaartweergave is opgenomen. Deze koppeling met de plattegrond geeft bezoekers én beheerders van begraafplaatsen meteen inzicht in de ligging van het graf.

Afscheid met een goed gevoel

“De gemeente Stein is sinds 31 juli live met iBegraafplaats. En ook de medewerkers van pilotgemeente Nunspeet gaan binnenkort met iBegraafplaats werken.”, benoemt Ward de Laat, Product Champion iBegraafplaats bij PinkRoccade Publiekszaken trots. “Vervolgens implementeren we iBegraafplaats bij de overige kwartiermakers; Eerst gemeente Rozendaal. Daarna gemeente Urk, inclusief de migratie van 4.000 grafgegevens uit hun huidige systeem; HTA Software. En ook daarna zullen nog vele gemeenten volgen verwachten we."

Deel via:

Publiekszaken

Oplossingen die innovatieve selfservicefunctionaliteit bieden waarmee burgers en ketenpartners zelf het werk kunnen doen, 7x24 uur en overal bereikbaar zijn. PinkRoccade Publiekszaken ondersteunt gemeenten bij de transformatie naar de dienstverlening van de toekomst.

Meer over onze Publiekszaken oplossingen

Experts

Maak kennis met onze experts

‘Samen met onze klanten de toekomst van iBurgerzaken inkleuren.’

Ward de Laat, Product Manager iBurgerzaken
PR_Ward_de_Laat_6105_AS.png