Direct naar de content
icon search white

Werk mutaties gerelateerden direct bij

110_89acc2ba864926c.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iBijhouding
#144

Voorkom onnodig bewegen en zoeken

Alles in de buurt? Alles op zijn plek? Voorkom onnodig bewegen en zoeken. Voorkom onnodige processtappen en zorg voor overzicht. Loop bijvoorbeeld niet naar de algemene scanner op de afdeling, gebruik een scanner op je werkplek. Maak gebruik van direct printing waardoor je verschillende printers kunt aansturen vanuit de applicatie. En kies voor een procesgestuurde en zaakgerichte applicatie voor een integrale afwikkeling van een aanvraag.

Werk mutaties gerelateerden direct bij

Binnen iBijhouding is duidelijk zichtbaar welke gerelateerden er zijn en van wie de gegevens wel/niet direct kunnen worden bijgewerkt en waarom. Voor de gerelateerden waar het kan werk je direct de mutaties op de actuele categorie 01 van de persoon in de groepen 1,2 en 4 bij. De Bestandscontrolemodule (BCM) van de RvIG controleert ook automatisch deze persoonslijsten voordat deze worden bijgewerkt, zie ook best practice 143. De gebruiker heeft per gerelateerde de keuze om BCM te negeren of de gegevens te verwerken in de BRP.

Deel via:

Waarom dit werkt

Voordat je 'dingen' digitaal gaat maken zorg je dat de verspillingen eruit gehaald zijn. Anders ga je die automatiseren. En dat helpt niet. Lean gaat over dat je dingen anders kunt doen. Het dingen efficiënter doen geeft ruimte, ook om andere dingen te doen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)