Direct naar de content
icon search white

Wijzig geheimhouding persoonsgegevens automatisch

verzoek geheimhouding.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iVerzoek
#159

Heb lef: Automatische verwerking (in de BRP)

iBurgerzaken verwerkt processen waar mogelijk automatisch. De ingevoerde procesgegevens worden zonder tussenkomst van een ambtenaar verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). Het traditionele proces voor het verwerken van aangiftes is vaak tijdrovend en verloopt gecompliceerd. Dit kan efficiënter en dus goedkoper. Deze geautomatiseerde verwerking vindt plaats in verschillende processen in iBurgerzaken. Uiteraard pas vanaf het moment dat de gemeente hier klaar voor is en deze procesconfiguratie ‘aanzet’.

Wijzig geheimhouding persoonsgegevens automatisch

Verwerk een verzoek geheimhouding persoonsgegevens direct in de BRP zonder tussenkomst van de ambtenaar. Als een burger een verzoek geheimhouding persoonsgegevens indient moet je deze als gemeente immers altijd goedkeuren. De zelfevaluatie BRP bevat zelfs de vraag of je als gemeente het verzoek geheimhouding persoonsgegevens binnen 24 uur hebt verwerkt. Er is dus geen enkele reden om dit proces niet 100% te automatiseren.

Deel via:

Waarom dit werkt

Eenmaal in gebruik zijn alle betrokken enthousiast over de resultaten: Door het automatiseren van processen kan hetzelfde werk vaak door minder personen en in minder tijd worden uitgevoerd. Bovendien is de BRP sneller bijgewerkt en dat verbetert de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)