Direct naar de content
icon search white

Test met geanonimiseerde BRP gegevens in je testomgeving

shutterstock_1962805639.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iBurgerzaken
#147

Performance, veiligheid en bereikbaarheid

Thema's zoals performance, bereikbaarheid, autorisaties, privacy & beveiliging zijn actueler dan ooit. Met de komst van de AVG wetgeving is het daarnaast van belang dat er processen zijn om de privacy van burgers en de bijbehorende persoonsgegevens te waarborgen. Er komt meer en meer (Europese) wetgeving en de vragen naar goede oplossingen nemen met de dag toe. Een goede ondersteuning van de (netwerk)specialisten die zich met deze thema’s bezig houden is dan ook essentieel.

Test met geanonimiseerde BRP gegevens in je testomgeving

Het testen en opleiden van medewerkers in een testomgeving werkt het beste met representatieve en herkenbare gegevens. Zo weet je zeker dat je alle gevallen waar je in een productieomgeving mee te maken krijgt ook kunt behandelen. Toch wil je dat de persoonsgegevens in een testomgeving niet te meer herleiden zijn naar een werkelijk persoon. Anonimiseer daarom persoonsgegevens in een testomgeving naar representatieve testgegevens met iDatamasking. Zo voldoe je aan wet- en regelgeving (AVG) én heb je een kwalitatief goed gevulde testomgeving.

Rob Voskamp, gemeente Bronckhorst

‘Persoonsgegevens gebruiken bij testen kan écht niet meer. Door iDatamasking zetten we meteen een stap in de goede richting.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Vergelijk het met je eigen internetgebruik: de instellingen die je daarvoor doet hebben impact op onder andere jouw digitale beleving en veiligheid. Voor iBurgerzaken geldt hetzelfde: de instellingen en werkwijze van jouw gemeente kunnen wel degelijk van invloed zijn op de performance van bepaalde processen en de veiligheid van acties die daaruit voortkomen. Door hier samen kritisch naar te kijken voorkom je niet alleen performance issues, maar blijf je als gemeente ook scherp op het gebied van informatiebeveiliging.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)