Direct naar de content
icon search white

Koppel altijd op een veilige manier

shutterstock_1935613030.jpg (1)
thema icon
thema Security
App Samen Verder
#134

Performance, veiligheid en bereikbaarheid

Thema's zoals performance, bereikbaarheid, autorisaties, privacy & beveiliging zijn actueler dan ooit. Met de komst van de AVG wetgeving is het daarnaast van belang dat er processen zijn om de privacy van burgers en de bijbehorende persoonsgegevens te waarborgen. Er komt meer en meer (Europese) wetgeving en de vragen naar goede oplossingen nemen met de dag toe. Een goede ondersteuning van de (netwerk)specialisten die zich met deze thema’s bezig houden is dan ook essentieel.

Koppel altijd op een veilige manier

Diginetwerk is een afsprakenstelsel voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. Hiermee wisselen alle organisaties met een publieke taak onderling gegevens uit om de dienstverlening aan burgers en bedrijven te optimaliseren: makkelijk, veilig en snel. Door het besloten karakter is Diginetwerk een veiliger alternatief voor het open internet.

Engelbert Wijnhoven, Manager Grote Gemeenten

‘In 2018 hebben we onze cloudomgeving op Diginetwerk aangesloten en hebben we samen met koppelnetwerkaanbieder eGem een oplossing uitgewerkt om gemeenten op een veilige manier via Diginetwerk te verbinden met iBurgerzaken. Voor een ‘extra sterke deur’ adviseren wij Diginetwerk te koppelen met VPN en andere iSecure-producten . Hiermee verhoog je niet alleen de veiligheid maar ook de bereikbaarheid van iBurgerzaken.’

 

Lees hier meer over de rol van Engelbert als bewaker van de gegevens van Nederlanders.  

Gemeente Heusden

Bij gemeente Heusden staat veiligheid altijd voorop.

Pim Westerlaken, coördinator I&A

‘Voorheen liepen de applicaties via een oude Gemnet (DSL) verbinding. Dat zorgde nog weleens voor snelheidsproblemen. Dat is nu niet meer aan de orde. Onze front office kan nu probleemloos en snel gebruik maken van de Pink applicaties.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Vergelijk het met je eigen internetgebruik: de instellingen die je daarvoor doet hebben impact op onder andere jouw digitale beleving en veiligheid. Voor iBurgerzaken geldt hetzelfde: de instellingen en werkwijze van jouw gemeente kunnen wel degelijk van invloed zijn op de performance van bepaalde processen en de veiligheid van acties die daaruit voortkomen. Door hier samen kritisch naar te kijken voorkom je niet alleen performance issues, maar blijf je als gemeente ook scherp op het gebied van informatiebeveiliging.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)