Direct naar de content
icon search white

Bewaak de termijnen per stap

Kopie van FS - klanttevredenheidsonderzoek.png
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iOnderzoek
#133

Voorkom onnodig bewegen en zoeken

Alles in de buurt? Alles op zijn plek? Voorkom onnodig bewegen en zoeken. Voorkom onnodige processtappen en zorg voor overzicht. Loop bijvoorbeeld niet naar de algemene scanner op de afdeling, gebruik een scanner op je werkplek. Maak gebruik van direct printing waardoor je verschillende printers kunt aansturen vanuit de applicatie. En kies voor een procesgestuurde en zaakgerichte applicatie voor een integrale afwikkeling van een aanvraag.

Bewaak de termijnen per stap

Door gebruik te maken van de signaaldatum in iOnderzoek krijgt het lopende adresonderzoek op het juiste moment weer prioriteit; deze zaak komt bovenaan de werklijst te staan voorzien van een rode arcering. Daardoor weet de medewerker direct dat deze zaak aandacht nodig heeft. Bovendien is bij het openen van de zaak vanuit de werklijst direct alle informatie die bij deze zaak hoort voorhanden, inclusief alle documenten die met één klik via het dossier te benaderen zijn.

Menira Voorde-Demir, senior medewerker burgerzaken, gemeente Almelo

‘In iOnderzoek zien wij vooral het voordeel van overzichtelijkheid en alle informatie op een plek zodat het niet uitmaakt wie de zaak oppakt maar alle informatie bij de hand heeft. Door gemakkelijke en gebruikersvriendelijke inrichting voldoet deze aan onze procesinrichting.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Voordat je 'dingen' digitaal gaat maken zorg je dat de verspillingen eruit gehaald zijn. Anders ga je die automatiseren. En dat helpt niet. Lean gaat over dat je dingen anders kunt doen. Het dingen efficiënter doen geeft ruimte, ook om andere dingen te doen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)