Direct naar de content
icon search white

Bouw altijd een digitaal dossier op

110_89acc2ba864926c.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iOnderzoek
#132

Voorkom onnodig bewegen en zoeken

Alles in de buurt? Alles op zijn plek? Voorkom onnodig bewegen en zoeken. Voorkom onnodige processtappen en zorg voor overzicht. Loop bijvoorbeeld niet naar de algemene scanner op de afdeling, gebruik een scanner op je werkplek. Maak gebruik van direct printing waardoor je verschillende printers kunt aansturen vanuit de applicatie. En kies voor een procesgestuurde en zaakgerichte applicatie voor een integrale afwikkeling van een aanvraag.

Bouw altijd een digitaal dossier op

Het gehele proces voor een adresonderzoek is binnen iAdresonderzoek in één module opgenomen: melding en vooronderzoek, oproep en uitgebreid onderzoek én voornemen en besluit. Binnen iAdresonderzoek is elk contact te registreren en wordt automatisch een digitaal dossier opgebouwd. Bovendien is het vanaf het vooronderzoek in elke stap mogelijk om het onderzoek vroegtijdig af te ronden. Afhankelijk van de situatie wordt het onderzoek beëindigd en waar nodig het proces voor een verhuizing gestart.

Menira Voorde-Demir, senior medewerker burgerzaken, gemeente Almelo

‘In iAdresonderzoek zien wij vooral het voordeel van overzichtelijkheid en alle informatie op een plek zodat het niet uitmaakt wie de zaak oppakt maar alle informatie bij de hand heeft. Door gemakkelijke en gebruikersvriendelijke inrichting voldoet deze aan onze procesinrichting.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Voordat je 'dingen' digitaal gaat maken zorg je dat de verspillingen eruit gehaald zijn. Anders ga je die automatiseren. En dat helpt niet. Lean gaat over dat je dingen anders kunt doen. Het dingen efficiënter doen geeft ruimte, ook om andere dingen te doen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)