Direct naar de content
icon search white

Mail op een veilige manier

shutterstock_1724310007.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iBurgerzaken
#148

Performance, veiligheid en bereikbaarheid

Thema's zoals performance, bereikbaarheid, autorisaties, privacy & beveiliging zijn actueler dan ooit. Met de komst van de AVG wetgeving is het daarnaast van belang dat er processen zijn om de privacy van burgers en de bijbehorende persoonsgegevens te waarborgen. Er komt meer en meer (Europese) wetgeving en de vragen naar goede oplossingen nemen met de dag toe. Een goede ondersteuning van de (netwerk)specialisten die zich met deze thema’s bezig houden is dan ook essentieel.

Mail op een veilige manier

Mailen is een niet meer weg te denken vorm van communicatie. Binnen iBurgerzaken worden ook veel geautomatiseerde mails verzonden binnen diverse processen. Natuurlijk weten we dat een e-mail niet de veiligste manier is om informatie uit te wisselen. Als de inhoud van de mail privacy gevoelige informatie bevat is het belang van veilig informatie uitwisselen daarom groot. Dat is een reden om secure mail in te zetten; een mailoplossing die een e-mail een afgesproken kenmerk meegeeft waarna de ontvanger de mail ophaalt via een beveiligde omgeving.

Johan Borst medewerker KCC bij gemeente Haarlemmermeer

‘Specifieke e-mails versturen we vanuit iBurgerzaken met Zorgmail door ze te voorzien van 'veilig mailen' in de onderwerpregel. Met twee-factor-authenticatie kan de ontvanger de mail met de gevoelige informatie openen. Zo combineren we gebruikersgemak met de strenge eisen welke door de huidige wet- en regelgeving wordt opgelegd!’

Deel via:

Waarom dit werkt

Vergelijk het met je eigen internetgebruik: de instellingen die je daarvoor doet hebben impact op onder andere jouw digitale beleving en veiligheid. Voor iBurgerzaken geldt hetzelfde: de instellingen en werkwijze van jouw gemeente kunnen wel degelijk van invloed zijn op de performance van bepaalde processen en de veiligheid van acties die daaruit voortkomen. Door hier samen kritisch naar te kijken voorkom je niet alleen performance issues, maar blijf je als gemeente ook scherp op het gebied van informatiebeveiliging.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)