Direct naar de content
icon search white

Print altijd direct vanuit de juiste lade

businessmen-2245093.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App Samen Verder
#168

Voorkom onnodig bewegen en zoeken

Alles in de buurt? Alles op zijn plek? Voorkom onnodig bewegen en zoeken. Voorkom onnodige processtappen en zorg voor overzicht. Loop bijvoorbeeld niet naar de algemene scanner op de afdeling, gebruik een scanner op je werkplek. Maak gebruik van direct printing waardoor je verschillende printers kunt aansturen vanuit de applicatie. En kies voor een procesgestuurde en zaakgerichte applicatie voor een integrale afwikkeling van een aanvraag.

Print altijd direct vanuit de juiste lade

Gemeente Heerhugowaard maakt gebruik van direct printen sinds het nalopen van de functionele en technische inrichting van iBurgerzaken tijdens een iService-dag in 2018.

Anita van den Braber-Ottens, applicatiebeheerder bij gemeente Heerhugowaard

‘Het voordeel van deze functionaliteit is dat een document meteen wordt afgedrukt uit een specifieke printerlade, met daarin het juiste papier. Na het configureren van verschillende zaken levert direct printen direct een flinke tijdswinst op.’

Deel via:

Waarom dit werkt

Voordat je 'dingen' digitaal gaat maken zorg je dat de verspillingen eruit gehaald zijn. Anders ga je die automatiseren. En dat helpt niet. Lean gaat over dat je dingen anders kunt doen. Het dingen efficiënter doen geeft ruimte, ook om andere dingen te doen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)