Direct naar de content
icon search white

Bespaar 8 minuten per aangifte

businessmen-2245093.jpg
thema icon
thema Proces optimalisatie
App iVerblijf & Adres
#45

Kies voor de 'Groene Verhuizing'

Het traditionele proces voor het verwerken van verhuisaangiftes is vaak tijdrovend en verloopt gecompliceerd. Dit kan efficiënter en dus goedkoper. iVerblijf & Adres verwerkt aangiftes waar mogelijk automatisch: De applicatie toetst de ingevoerde adresmutaties automatisch aan de hand van door de gemeente zelf in te stellen risicoprofielen. Daardoor ontstaan zogenaamde groene, oranje en rode verhuizingen. De ‘Groene Verhuizingen’ worden zonder tussenkomst van een ambtenaar verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze geautomatiseerde verwerking vindt pas plaats vanaf het moment dat de gemeente hier klaar voor is en deze procesconfiguratie ‘aanzet’.

Kies voor de Groene verhuizing en bespaar tijd

Gemeente Ede kiest al jaren met volle overtuiging voor digitale dienstverlening. Het is immers een wens van de burger om niet naar het gemeentehuis te hoeven als dat niet echt noodzakelijk is.

Henk van den Boom, afdelingsmanager Publiekszaken

‘Een adreswijziging online aangeven via de gemeentelijke website is iets wat inwoners eigenlijk gewoon verwachten. De app iVerblijf & Adres biedt ook uitkomst voor de medewerkers. Elke ‘Groene Verhuizing’ bespaart ons 8 minuten omdat de BRP zonder tussenkomst van een ambtenaar wordt bijgewerkt.’

Cijfers gemeente Ede

  • Selfservicepercentage 80%
  • 62% Groene verhuizing
  • 759 aangiftes verhuizen
  • Werkdrukvermindering: 8 minuten per aangifte 

Bovenstaande aantallen en selfservicepercentages zijn – een momentopname – van september 2019.

Deel via:

Waarom het werkt

Door het automatiseren van het verhuisproces kan hetzelfde werk vaak in minder tijd worden uitgevoerd. Dat maakt dat er meer tijd overblijft voor de personen die wat extra hulp nodig hebben of een speciale (verhuis)situatie kennen. Bovendien ontstaat de mogelijkheid om gericht adresonderzoek uit te voeren. De extra controle behoud je bovendien door het toesturen van een brief naar het nieuwe adres.

‘Mijn doel: 10 miljoen blije burgers én 250 tevreden gemeenten.’

Mat Keijers, Productmanager Burgerzaken
Mat Keijers