Direct naar de content
icon search white

Voorkom fouten met BCM

110_89acc2ba864926c.jpg
thema icon
thema Procesoptimalisatie
App iBijhouding
#143

Voorkom onnodig bewegen en zoeken

Alles in de buurt? Alles op zijn plek? Voorkom onnodig bewegen en zoeken. Voorkom onnodige processtappen en zorg voor overzicht. Loop bijvoorbeeld niet naar de algemene scanner op de afdeling, gebruik een scanner op je werkplek. Maak gebruik van direct printing waardoor je verschillende printers kunt aansturen vanuit de applicatie. En kies voor een procesgestuurde en zaakgerichte applicatie voor een integrale afwikkeling van een aanvraag.

Voorkom fouten met BCM

Met de Bestandscontrolemodule (BCM) van de RvIG doorloop je 1.800 controles binnen het proces vóórdat je de BRP bijwerkt. Zo doe je een extra kwaliteitscheck bij het aanleggen van een nieuwe persoonslijst of het aanpassen van een PL. Deze controle door de BCM kan je uitvoeren zo vaak als nodig is. Als er meldingen te zien zijn heb je met de juiste autorisaties de optie om deze te negeren om het proces toch af te kunnen ronden.

Bonustip: Mocht je de melding niet kunnen negeren omdat je het privilege 'MagControlePLMeldingenNegeren' niet hebt? Dan kun je de zaak 'Toewijzen en afsluiten'. Daarmee komt deze automatisch op de werklijst van je collega te staan. 

iBijhouding

Actualiseren en corrigeren persoonslijst

Binnen iBijhouding actualiseer en controleer je de persoonslijst op een overzichtelijke en gecontroleerde manier. Dankzij de integratie van de Bestandscontrolemodule (BCM) doorloop je 1.800 controles binnen het proces vóórdat je de BRP bijwerkt. Deze controle door de BCM kan je uitvoeren zo vaak als nodig is. Zo voorkom je fouten op de persoonslijst en zorg je voor een kwalitatief goede BRP.

Niek Joosse, medewerker Burgerzaken bij gemeente Kapelle

‘Voor een BRP-specialist is het actualiseren en corrigeren van persoonslijsten een stuk overzichtelijker dankzij iBijhouding. Tot je op ‘BRP Bijwerken’ klikt kan je zonder gevaar voor fouten aanpassingen maken op de persoonslijst. De ingebouwde waarschuwingen en BCM controle bevorderen de kwaliteit van de mutaties en het zelflerende vermogen van de BRP-specialisten in spé.’

iVerblijf & Adres Inschrijving

Eerste inschrijving

iVerblijf & Adres Inschrijving gebruik je voor een eerste inschrijving of hervestiging. Bij een eerste inschrijving is het mogelijk een BCM-controle te doen over de persoonslijst voordat je de BRP bijwerkt. Deze kan op elk moment los worden aangeroepen en wordt standaard aangeroepen op de pagina 'Afronding'. Zo is er altijd een extra kwaliteitscheck bij het aanleggen van een nieuwe persoonslijst. 

Deel via:

Waarom dit werkt

Voordat je 'dingen' digitaal gaat maken zorg je dat de verspillingen eruit gehaald zijn. Anders ga je die automatiseren. En dat helpt niet. Lean gaat over dat je dingen anders kunt doen. Het dingen efficiënter doen geeft ruimte, ook om andere dingen te doen.

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)