Direct naar de content
icon search white
Brondocumenten

iBrondocumenten - kwartiermakers en praktijkverhalen

Samen met onze kwartiermakers is onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van iBrondocumenten. Maak kennis met deze gemeenten en hun praktijkverhalen.

Innovatie en co-creatie

Centraal in ons beleid staan co-creatie en innovatie. Voor de één zijn dat woorden, maar bij ons zit dat in de genen! iBurgerzaken ontwikkelen we samen met kwartiermakers, in dit geval gemeenten én de beheerders van brondocumenten. Zij zorgen voor de praktische kennis: welke procesinformatie is binnen welke processtap in iBurgerzaken wenselijk? Daarbij focussen we op tijdsbesparing voor de medewerker (efficiency) en vooral op minder kans op fouten doordat gegarandeerd de meest actuele informatie zichtbaar is.

6 kwartiermakers betrokken

Bij de ontwikkeling van iBrondocumenten zijn de volgende kwartiermakers betrokken (geweest):

  • Gemeente Almelo
  • Gemeente Ede
  • Gemeente Enschede (artikel)
  • Gemeente Helmond
  • Gemeente Schagen
  • Gemeente Zutphen

Aan de slag met iBrondocumenten

Op maandag 13 juli 2020 is gemeente Enschede als eerste pilotgemeente live gegaan met iBrondocumenten. Meteen al met een digitaal naar digitaal datamigratie van 1,1 miljoen brondocumenten én vanaf dat moment worden nieuwe brondocumenten direct geïntegreerd vanuit iBurgerzaken. (artikel)

Snel daarna volgden onder andere ook de gemeenten Amersfoort, Amsterdam, Nieuwegein, Enschede en Losser. Momenteel zitten diverse gemeenten in het (maatwerk)traject van de datamigratie voorafgaand aan de livegang. Daarbij ook kwartiermakergemeente Helmond die een papier naar digitaal migratietraject doorloopt met Karmac.

Deel via: