Direct naar de content
icon search white
Rijbewijzen

iRijbewijs - kwartiermakers en praktijkverhalen

Samen met onze kwartiermakers is onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van iRijbewijs. Maak kennis met deze gemeenten en hun praktijkverhalen.

In samenwerking met kwartiermakers

Samenwerken en innoveren staan bij ons hoog in het vaandel. Alle modules binnen iBurgerzaken ontwikkelen we samen met kwartiermakers, in het geval van iRijbewijs zijn dat gemeenten. Die gemeenten hebben inhoudelijke kennis over wetgeving en richtlijnen bij de processen. Ook kunnen zij aangeven wat wenselijk is binnen de modules en waar zij denken (nog meer) winst te kunnen behalen. De focus ligt voornamelijk op de vermindering van de doorlooptijd en een zorgvuldige afhandeling van aanvragen.

De voordelen van een kwartiermaker

“Als kwartiermakers hadden wij inbreng in de ontwikkeling van iBurgerzaken. En konden we de applicatie, voor een deel, naar onze eigen wens inrichten.” “Een ander voordeel was de diversiteit onder de kwartiermakers. Als kleine gemeente hebben wij veel kunnen leren van een aantal grotere gemeenten. Op die manier kregen we inzicht in een aantal van hun werkprocessen.”, Miriam Timmermans, Senior Medewerker BRP, gemeente Asten.

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Innovatie Manager
Engelbert Wijnhoven