Direct naar de content
icon search white
Rijbewijzen

iRijbewijs - het product

Vanuit gemeenten bestond er een grote wens voor een moderne uitreiking van een rijbewijs, daarmee werd het aanvraagproces digitaal. Als gevolg van deze modernisering kan de balie zonder Cipers het proces succesvol afronden.

Een volledig digitale aanvraag met iRijbewijs

Een rijbewijs is voor veel mensen een belangrijk en noodzakelijk document. Elk proces dient met de juiste precisie en zorgvuldigheid behandeld worden. Naast de aanvraag van een rijbewijs is nog een aantal processen inbegrepen. Deze processen hebben onder andere betrekking op Vermissing, intrekking en het raadplegen van rijbewijzen.

In het proces Aanvragen Rijbewijs kunnen gebruikers, meteen aangeven of ze het oude rijbewijs innemen of als vermist opgeven. Deze aanduiding kan ook wachten tot het document opgehaald wordt door de burger. De volgorde van handelen is door gemeentes zelf te bepalen. Ook is het mogelijk om de aanvraag en de uitreiking te scheiden en dit via twee verschillende processen te doen.

iRijbewijs is gekoppeld met de RDW en haalt alle gegevens direct uit de juiste bron. Dankzij deze koppeling zijn alle gegevens, zo goed als altijd, actueel. En is het proces van aanvraag tot uitreiking precies en zorgvuldig.

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Productmanager
Engelbert Wijnhoven