Direct naar de content
icon search white
Documenten

iVerzoek - het product

iVerzoek is ontwikkeld naar aanleiding van de procesbeschrijving, geschreven door de NVVB. En biedt burgers en organisaties de mogelijkheid om een groot aantal documenten en verzoeken aan te vragen.

Alle verzoeken gebundeld in één module

Een aantal jaar geleden beschreef de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) de werkprocessen voor gemeenten. In deze beschrijving werd ook Verzoek benoemd. Wij hebben deze beschrijving omgedoopt tot iVerzoek.

In iVerzoek is het mogelijk om een aantal verzoeken te doen. Bijvoorbeeld een Afschrift Burgerlijke stand en een Uittreksel uit de BRP. Dit zijn documenten die burgers met uiteenlopende redenen aan kunnen vragen. Bedrijven of instanties die niet direct de BRP mogen bevragen, kunnen het Uittreksel BRP ook aanvragen. Dit zijn vooral notarissen of advocatenkantoren.

iVerzoek biedt ook de mogelijkheid om twee soorten bewijzen aan te vragen, namelijk een Bewijs van in leven zijn en het Bewijs van Nederlanderschap. Daarnaast is het mogelijk om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen.

Naast documenten kan binnen iVerzoek een Verstrekkingsbeperking en een wijziging naamgebruik aangevraagd worden. Alleen deze twee processen, binnen iVerzoek, voeren een aanpassing door op de Persoonslijst van de betreffende burger.

Deel via: