Direct naar de content
icon search white
Bijhouden van persoonslijsten

iBijhouding - toegevoegde waarde

Met iBijhouding hebben BRP-experts een krachtige tool in handen waarmee ze op een efficiënte manier de persoonslijsten kunnen bijhouden. Een betrouwbare overheid betekent een BRP die op orde is. Voor het op orde brengen en houden van de BRP is de app iBijhouding essentieel. Om dit te bereiken kan de BRP-expert met iBijhouding de persoonslijsten op een overzichtelijke en gecontroleerde manier bijwerken.

De voordelen van het vooraf wijzigen en controleren

Een betrouwbare overheid betekent een BRP die op orde is. Voor het op orde brengen en houden van de BRP is de app iBijhouding essentieel. Om dit te bereiken kan de BRP-expert met iBijhouding de persoonslijsten op een overzichtelijke en gecontroleerde manier bijwerken. Het van te voren kunnen inzien van de PL en een duidelijke weergaven van historische en niet historische categorieën speelt hierbij een belangrijke rol.   

De toegevoegde waarde

  • Efficiënt: De persoonslijst in één keer compleet wijzigen en zichtbaar maken;
  • Overzichtelijk: De categorieën op de persoonslijst staan overzichtelijk op het scherm;
  • Kwalitatief: De BCM controleert de persoonslijst voordat je deze bijwerkt in de BRP.

Tijdens de implementaties van iBijhouding hebben gemeenten gezamenlijk de opleiding gevolgd. Dit heeft geresulteerd in een groot leereffect en optimaal gebruik van de app. Ook zijn er enthousiaste reacties en goede ervaringen van klanten die iBijhouding al gebruiken: 

Niek Joosse, medewerker Burgerzaken bij gemeente Kapelle

‘Als BRP-specialist ben ik ontzettend blij met de nieuwe module. iBijhouding maakt het actualiseren en corrigeren van persoonslijsten een stuk overzichtelijker. Door de overzichtelijke interface waarbij je de oude en de nieuwe gegevens naast elkaar hebt kun je gemakkelijk zien wat er aangepast moet worden. Doordat de nummering van de HUP overgenomen is, is het super makkelijk geworden om de HUP te volgen. Voor collega’s met weinig ervaring biedt iBijhouding een relatief veilige leeromgeving. Tot je op “BRP Bijwerken” klikt, kan je zonder gevaar voor fouten aanpassingen maken. De ingebouwde waarschuwingen en BCM controle bevorderen de kwaliteit van de mutaties en het zelflerende vermogen van de BRP-specialisten in spé. Wil je toch dat een meer ervaren collega even mee kijkt? Dan wijs je de zaak toe aan die collega. Stukken sla je op in de zaak, en je standaardbrieven draai je ook zo uit. Ik en al mijn collega’s, zowel de ervaren als de groentjes van Burgerzakenland, vinden iBijhouding super werken.’

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Manager Grote Gemeenten
Engelbert Wijnhoven