Direct naar de content
icon search white
Samen Verder

Hoofdthema's

Met het Samen Verder dienstverleningspakket krijg je concrete handvatten om alles uit iBurgerzaken te halen en jullie doelen te bereiken. Binnen 5 hoofdthema’s ontdekken wij samen met jou de grenzen en rekken we deze op.

Er is altijd ruimte voor optimalisatie en innovatie

Natuurlijk nemen we onze ervaring bij ruim 170 gemeenten mee binnen Samen Verder. Na de implementatie zien we altijd ruimte voor optimalisatie en innovatie. Binnen 5 hoofdthema’s ontdekken wij samen met jou de grenzen en rekken we deze op. Zo koersen we af op concrete handvatten om alles uit iBurgerzaken te halen en jullie doelen te bereiken.

1. Basis op orde

Burgerzaken zit in een boeiende transformatie. Belangrijke triggers zijn de digitalisering, veranderende wetgeving en het belang van privacy & security. Wat vraagt dat van de organisatie en van jou als individu? Heb jij de basis op orde?

2. Digitale dienstverlening

Met iBurgerzaken speel je in op wensen van burgers, bedrijven en instellingen. iBurgerzaken beschikt op dit moment over een uniek aanbod van 29 gebruiksvriendelijke e-diensten met een selfservicepercentage van gemiddeld 79%. Bij 11 processen kan een gemeente er bovendien voor kiezen om deze aangiftes/aanvragen groen te verwerken in de BRP, zonder tussenkomst van een medewerker.

3. Procesoptimalisatie

Met procesgestuurd en zaakgericht werken binnen iBurgerzaken kies je voor maximale geautomatiseerde afhandeling voor burgers, bedrijven, instellingen én medewerkers. Ruim 4.300 koppelingen en koppelvlakken van en naar iBurgerzaken leiden tot een nog hogere klanttevredenheid én een werkdrukvermindering van ruim 30%.

4. Continuïteit

Het werk van burgerzaken verandert. Routinematig werk aan de balie vermindert en er komen ingewikkeldere taken bij. De techniek biedt meer en meer mogelijkheden en privacy & security worden zo mogelijk steeds belangrijker. Hoe zorg je dan toch voor de continuïteit die iedereen van een gemeente verwacht? Weet jij al je medewerkers te begeleiden, binden en boeien? En is de technische inrichting en performance helemaal naar wens?

5. Stap vooruit

Er is sprake van een andere verhouding tussen overheid en burgers. Ook zien we binnen de overheid een focus op efficiency. Daarom blijft tijdig voorsorteren op een nieuwe manier van werken belangrijk. Wij maken burgerzaken daarom OPEN en toegankelijk. Voor iedereen, altijd en overal.

Deel via: