Direct naar de content
icon search white
31 januari 2017 - Nieuws

Zorg voor Jeugd & Volwassenen

Je kent Zorg voor Jeugd natuurlijk als vroeg-signaleringssysteem voor jongeren tot 23 jaar. Maar wist je dat Zorg voor Jeugd ook volwassenenregistratie kent?

Wij weten dat problemen niet automatisch opgelost zijn op het moment dat iemand 23 jaar wordt. Als gemeente wil je deze personen niet uit het oog verliezen. Daarom heeft Zorg voor Jeugd een optionele 23+ module. Hiermee houd je personen van 23 jaar of ouder in beeld. En kun je op tijd ingrijpen.

Melden van volwassenen

De 23+ module van Zorg voor Jeugd zorgt ervoor dat hulpverleners meldingen kunnen maken voor personen vanaf 23 jaar oud. Zo blijven de hulpverleners in jouw regio elkaar vinden. Ook als het om volwassenen of zelfs ouderen gaat. Je kunt zelf instellen welke organisaties met volwassenen werken. Op deze manier garandeer je dat alleen de juiste hulpverleners meldingen voor volwassenen maken. Namelijk hulpverleners die ook daadwerkelijk professioneel betrokken zijn bij die volwassenen.

Hoe zit dat dan met meldingen voor jongeren?

Meldingen voor jongeren worden in de 23+ module niet meer automatisch geanonimiseerd op het moment dat zij 23 worden. Je wilt als gemeente immers inzicht blijven houden in deze personen en hun historie in Zorg voor Jeugd. De archiveringslimiet van vijf jaar blijft wel in stand. Als een persoon gedurende vijf jaar geen actieve meldingen in Zorg voor Jeugd heeft, worden alle oude meldingen geanonimiseerd. Je blijft zo wel inzicht houden in je statistieken, zonder de privacy van je burgers te schenden.

En de VIR?

De landelijke Verwijsindex Risicojongeren (VIR) kent geen volwassenenregistratie. Meldingen voor volwassenen worden daarom alleen in Zorg voor Jeugd opgeslagen.

Interesse?

Neem dan contact op met je accountmanager. Die helpt je graag verder! Bel of mail naar info.prlg@pinkroccade.nl of 088 110 1500.

Deel via: