Direct naar de content
icon search white
1 juli 2021 - Nieuws

Word jij Kwartiermaker van iNzicht Kaartviewer 2.0?

In het afgelopen half jaar zijn er volop ontwikkelingen aan de iNzicht Kaartviewer 2.0 geweest. Wij hebben verschillende marktsignalen ontvangen over het uitbreiden van de Kaartviewer. Daarom is er afgelopen maanden hard gewerkt aan een prototype, met de focus op nieuwe kaart functionaliteiten. Dit prototype valt onder de projectnaam iNzicht Kaartviewer 2.0.

In dit nieuwe prototype staan innovatieve en nieuwe functionaliteiten centraal
Mede door verschillende gesprekken met gemeenten is er een wensenlijst gemaakt. Naast de huidige functionaliteiten van de Kaartviewer zal het prototype naar verwachting de volgende nieuwe functies krijgen:
- Exporteer kaart/selectie naar SHP, PDF, GeoJSON, en CSV.
- Betere meetfuncties
- Ondersteuning voor mobiele apparaten

Nieuw ontwerp Kaartviewer
Om ervoor te zorgen dat iNzicht Kaartviewer beter aansluit op een moderne ‘look and feel’ is er besloten om een nieuw ontwerp te maken voor de Kaartviewer. Door eerst een ontwerp te maken kan eventuele feedback sneller worden doorgevoerd voordat het product daadwerkelijk wordt ontwikkeld. Het doel van dit ontwerp is om bepaalde gebruikershandelingen te vereenvoudigen en om de applicatie een rustigere uitstraling te geven. In dit ontwerp is ook de veelgevraagde printfunctie uitgewerkt.

iNzicht Kaartviewer 2.0 gaat gebruik maken van OpenLayers
We hebben gekozen om een andere technologie te gebruiken dan Leaflet. Uit onderzoek is gebleken dat het framework OpenLayers meer functionaliteiten biedt dan Leaflet en dat dit framework voor grotere projecten beter te onderhouden is. Daarom zal iNzicht Kaartviewer 2.0 gebruik maken van OpenLayers als achterliggende techniek, zodat klantwensen sneller en beter kunnen worden geïmplementeerd.

Samenwerken in co-creatie met Kwartiermakers
Om ervoor te zorgen dat de nieuwe versie van iNzicht Kaartviewer zo goed mogelijk aansluit op toekomstige wensen, ontwikkelen we dit product samen met gemeenten. De ontwikkeling wordt vervolgd als er 5 of meer geïnteresseerde gemeenten zich aanmelden voor de Kwartiermakersgroep. Voor meer informatie over de Kwartiermakers kun je contact opnemen met Mick Vranken via Mick.Vranken@PinkRoccade.nl.

 

Deel via:

‘Samen verder’

Mick Vranken, Customer Care iNzicht
Mick Franken.png