Direct naar de content
icon search white
28 oktober 2020 - Nieuws

Vroegtijdig terugtrekken en vervangen PKI overheid certificaten

Alle gemeenten maken gebruik van PKI overheid certificaten. PKI overheid certificaten worden gebruikt om servers, netwerkverbindingen en webpagina’s te beveiligen. Hiermee vormen de PKI overheid certificaten een onmisbare schakel in beveiligd internetverkeer. Deze certificaten worden toegepast zowel binnen de publieke sector als tussen de publieke sector en het bedrijfsleven.

Onderzoek Logius en terugtrekken certificaten
Logius vervult de rol van Policy Authority (PA) op het PKI overheid certificaten stelsel en houdt toezicht op veilig internetverkeer. Vanuit deze rol heeft Logius onlangs na onderzoek geconstateerd dat er wereldwijd een reeks certificaten in gebruik is die niet voldoen aan de richtlijnen Baseline Requirements opgesteld door CA/Browser.

Wanneer het blijkt dat je PKI overheid certificaat niet aan de richtlijnen voldoet moet je daar een bericht van de betreffende leverancier van dit certificaat hebben ontvangen. In dat geval moet het PKI overheid certificaat vervangen worden en uitgewisseld worden met gekoppelde applicaties en/of Landelijke Voorzieningen.

De uiterste vervang datum is 31 december 2020
Daarna zal het PKI overheid certificaat worden ingetrokken. Meer informatie over het terugtrekken van G2 en G3 certificaten lees je hier.

Makelaarsuite in de Pink Private Cloud
Voor gemeenten met Makelaarsuite in de Pink Private Cloud is de eventuele vervanging onderdeel van dit contract. Hiervoor kan de gemeente een change via Topdesk indienen.

Neem gerust contact met ons op, ook bij twijfel of dit voor jou van toepassing is
Heb je vragen of ontvang je graag meer informatie? Neem dan gerust contact op met Kevin Bakx via 06 832 236 45 of Kevin.Bakx@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png