Direct naar de content
icon search white
31 mei 2018 - Nieuws

Vrijgave Windows 2016 voor Makelaarsuite

In de nieuwsbrief van januari 2018 is er een eerste aankondiging gedaan wat betreft de ondersteuning van Windows 2008 voor Makelaarsuite. Dit jaar is de Windows 2008 server van Microsoft 10 jaar oud. De ondersteuning op dit platform wordt voor Makelaarsuite door PinkRoccade Local Government afgebouwd en naar verwachting zijn begin 2019 nieuwe Makelaarsuite releases alleen nog te installeren met een minimaal OS van Windows 2012 of 2016.

In de nieuwsbrief van januari is aangekondigd dat er op dat moment werd getest met Makelaarsuite op Windows 2016. Deze testen zijn inmiddels succesvol afgerond en Windows 2016 is voor Makelaarsuite dan ook vrijgegeven!

Overstap naar PostgreSQL
Op dit moment maken rond de 40 gemeenten gebruik van PostgreSQL als database van Makelaarsuite in plaats van Oracle. PostgreSQL is bijvoorbeeld de database van CLIQ en onze database van Makelaarsuites in de Pink Private Cloud. 

Combineren met migratie van het OS
Indien je als gemeente deze overstap ook overweegt zou dit een logisch moment zijn in combinatie met de migratie van het OS. Naast een besparing in kosten bij een latere migratie naar PostgreSQL bespaar je hier ook een project mee. 

Lees hier de referentcase 
van Dienst Dommelvallei over hun migratie naar PostgreSQL.

Meer informatie?
Mocht je vragen hebben of hier een offerte voor wensen te ontvangen, neem dan gerust contact op met Kevin Bakx via 06 83 22 36 45 of Kevin.Bakx@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png