Direct naar de content
icon search white
28 november 2019 - Nieuws

Thematische Cartografie

Door de focus van veel gemeenten op datagedreven werken groeit de behoefte aan meer beleidsgerichte informatie. Met CiVision Integraal Raadplegen zijn we goed in staat om diverse soorten gegevens op de kaart te presenteren, maar het visualiseren van beleidsinformatie op diverse gebiedsindelingen, zoals buurten, wijken en postgebieden ontbrak tot voor kort.

Door de inzet van het open source product Geoserver ben je nu in staat om zelf thematische kaarten te maken voor de diverse beleidsterreinen en deze via CiVision Integraal Raadplegen beschikbaar te stellen aan de eindgebruikers binnen je organisatie.

Op basis van consultancy richten we de Geoserver in en koppelen we de data aan de kaarten in CiVision Integraal Raadplegen.

Nieuwsgierig hoe we dat doen? Bekijk hier het webinar.

Autoriseren van kaartlagen
CiVision Integraal Raadplegen wordt uitgeleverd met een aantal standaard kaartlagen, afkomstig van PDOK. Deze PDOK kaarten zijn publiek toegankelijk via diverse viewers. Wanneer je meer eigen kaarten met specifieke gegevens voor bepaalde doelgroepen gaat toevoegen in CiVision Integraal Raadplegen, wil je deze kaarten natuurlijk kunnen autoriseren.

In versie 5.2.0 van CiVision Integraal Raadplegen wordt het autoriseren van kaartlagen ondersteund. Hiermee kunnen kaartlagen eenvoudig gekoppeld worden aan de LDAP groepen binnen je organisatie.

In de releasebeschrijving van versie 5.2.0 is een uitgebreide beschrijving van de functionaliteit beschikbaar.

Neem bij vragen gerust contact met mij op
Ik ben bereikbaar via Pim.Bouwer@PinkRoccade.nl.

Deel via:

‘Veel is mogelijk en dat wordt alleen maar meer!’

Pim Bouwer, Business Analist
Pim Bouwer website.png