Direct naar de content
icon search white
30 november 2017 - Nieuws

Sabewa Zeeland deelt ervaringen en tips over de Pink Private Cloud

21 november heeft de derde Cloudsessie plaatsgevonden in het datacenter in Aalsmeer. Tijdens deze interactieve en leerzame sessie vertelde Sabewa Zeeland waarom zij kozen voor de cloud, wat zij als positief ervaren en gaven een aantal tips voor gemeenten die dezelfde overstap willen maken.

Behalve alle informatie, kregen wij ook een indrukwekkende rondleiding langs de servers, koelinstallaties en noodstroomgeneratoren die een beeld geven van wat de basis van ‘de cloud’ nu eigenlijk is. De gemeenten GBKZ, Waddinxveen en Zwartewaterland zijn enthousiast!

Sabewa Zeeland deelt haar ervaringen
Sabewa Zeeland zit sinds 2014 met haar applicaties in de cloud. De voornaamste reden hiervoor was dat zij graag ontzorgt wilden worden in het technisch beheer. Sabewa Zeeland is door het samenvoegen van verschillende gemeenten gegroeid en bezit daardoor een grote hoeveelheid data. Om deze reden hadden zij behoefte aan een andere structuur. Daarbij wilden zij de kwetsbaarheid van de organisatie verlagen.

Jack Scheele, Teamleider Waarderen bij Sabewa Zeeland

‘De cloud ontzorgt’

Redenen om in de cloud te gaan
Mirjam, Adviseur gegevensbeheer en informatievoorziening bij Sabewa Zeeland, vertelde wat de cloud hen tijdens hun dagelijkse werk aan voordelen biedt:
• Installaties en updates worden uitgevoerd door PinkRoccade;
• Storingen worden automatisch gemeld bij PinkRoccade en direct opgelost
• Het systeem wordt gemonitord door PinkRoccade;
• De aanschaf van hardware en het plaatsen hiervan wordt verzorgd door PinkRoccade;
• Back-ups worden automatisch uitgevoerd 

Mirjam van Delft, Adviseur gegevensbeheer en informatievoorziening Sabewa Zeeland

‘Wij kunnen ons nu bezig houden met de kwaliteit in plaats van het technische beheer. Dit is waar we het voor hebben gedaan.’

Tips van Sabewa Zeeland
Een belangrijk aspect volgens Sabewa Zeeland, is het overleggen van de verantwoordelijkheid. Welke partij is verantwoordelijk voor het functioneel beheer en welke partij voor het technisch beheer. Andere tips zijn het investeren/behouden van ICT kennis, je hebt nog steeds de juiste mensen nodig. Investeer ook in het behoud van een functioneel beheerder. Deze geldt als interne vraagbaak en is tevens het externe aanspreekpunt.

Mirjam was in de eerste fase nog niet zeker van het succes van ‘de cloud’ maar sinds de overstap is zij compleet overtuigd!

‘De cloud’; wat is het eigenlijk?
Voor veel deelnemers, was de cloud een ‘vaag’ begrip. Wat is het? Waar plaatsen wij onze gegevens en hoe is dit allemaal beveiligd? Door de presentatie van onze expert op dit gebied; Ferry Dekker, de ervaringen van Sabewa Zeeland én de rondleiding in het datacenter, het fundament van cloud dienstverlening, hebben zij antwoord gekregen op hun vragen.

Hoge beschikbaarheid door redundantie
Wanneer je als gemeente kiest voor de Pink Private Cloud, staat alle data veilig in twee fysiek gescheiden locaties in Nederland, waartussen de data realtime gerepliceerd wordt. Dit heeft als voordeel dat de systemen en data dubbel zijn uitgevoerd, zodat uitval van zelfs een heel datacenter minimale impact heeft op de beschikbaarheid van de applicaties.

Interesse?!
Ben jij ook geïnteresseerd in een overstap naar de Pink Private Cloud? Klik hier voor meer informatie of neem contact op met één van onze experts.

In de toekomst organiseren wij meer Cloudsessies, zodat ook jij een kijkje kunt nemen in het datacenter. We houden je op de hoogte!

Kevin Bakx
Sales Informatievoorziening 

Bereik mij via 06 83223645 of kevin.bakx@pinkroccade.nl

Deel via: