Direct naar de content
icon search white
28 september 2017 - Nieuws

Prefill e-formulieren met GBA-V bevraging

De burger die met DigiD een aanvraag via je gemeenteportaal doet, verwacht daar zijn of haar naw-gegevens te zien. Sinds kort is dat mogelijk voor zowel personen binnen als buiten je gemeente.

Prefill e-formulieren
Het koppelvlak prefill e-formulierenservices is een KING-standaard. In dat koppelvlak zijn voor persoonsgegevens een drietal soort berichten gedefinieerd. Deze 3 soorten berichten kan de frontoffice leverancier gebruiken om een prefill te doen van de formulieren op je gemeenteportaal. Voorbeelden hiervan zijn het doorgeven van een verhuizing of het melden van een lantaarnpaal die stuk is.
In eerste instantie was het alleen mogelijk om de prefill te doen voor burgers binnen je eigen gemeente. Met ingang van Makelaarsuite versie 2.8.13 is dat voortaan ook mogelijk voor personen die buiten je gemeente wonen.

Landelijke bevraging
Het koppelvlak zal bij personen die niet in je gemeente wonen de gegevens opvragen in de Basisregistratie Personen via de landelijke voorziening GBA-V. Voor eigen burgers wordt dit opgevraagd in je gegevensmagazijn. De software maakt zelf het onderscheid tussen een persoon binnen en buiten je gemeente en zal automatisch de juiste gegevens ophalen.
Om een soepele uitrol te bewerkstelligen hebben we zorgvuldig getest samen met Frontoffice leverancier SIMgroep.

Deel via:

‘Samen verder!’

Kevin Bakx, Product Owner Hosting & Techniek
Kevin Bakx website.png