Direct naar de content
icon search white
Nieuws

PinkRoccade Local Government behaalt ISAE 3402 type 2 certificering

Onze klanten besteden steeds vaker IT processen en diensten aan ons uit. Wij zijn blij dat zij vertrouwen in ons hebben, dat vertrouwen willen we behouden. Als gemeente wil je namelijk blindelings kunnen vertrouwen op de dienstverlening van ons als partner. Het gaat tenslotte om cruciale bedrijfsprocessen, een verstoring hierin kan grote invloed hebben op de continuïteit van jullie dienstverlening. Daarom laten we onze interne beheersmaatregelen regelmatig controleren door externe experts. Deze frisse blik zorgt ervoor dat we scherp blijven en continue verbeteren. Ook vorig jaar heeft deze externe audit door Duijnborgh Audit weer een goede beoordeling opgeleverd: onze ICT beheerprocessen zijn opnieuw ISAE 3402 type 2 gecertificeerd. Ben je benieuwd naar het rapport? Vraag deze dan gratis aan voor jouw gemeente.

Wat is ISAE 3402?

De ISAE 3402 certificering is dé internationale standaard voor uitbesteding. Dit keurmerk bewijst dat onze outsourcedienst op een zorgvuldige manier wordt uitgevoerd. Het toont aan dat onze beheerprocessen 'in control' zijn. Er wordt daarbij gekeken naar risico management, de interne beheersing of bijvoorbeeld data integriteit. Het is een veelgevraagde certificering bij aanbestedingen. De verklaring bestaat uit 2 typen. PinkRoccade Local Government voldoet aan de type 2 rapportage.

  • Type 1 rapportage
    In de type 1 rapportage zijn de interne beheersingsmaatregelen opgenomen die op een bepaald moment aanwezig zijn. De accountant toetst bij een ISAE 3402 type 1 audit of deze maatregelen toereikend zijn voor het gestelde doel; de criteria die opgenomen zijn.
  • Type 2 rapportage
    Bij een type 2 audit wordt ook de effectieve werking van beheersmaatregelen getoetst. Dat betekent dat niet alleen getoetst wordt of maatregelen aanwezig zijn (in opzet en bestaan), maar ook of maatregelen gedurende een periode de doelstellingen zijn behaald (hebben gewerkt gedurende een bepaalde periode).

Omdat de controle gedurende een ruime periode in een jaar plaatsvindt en er elk jaar opnieuw eenzelfde assessment plaatsvindt, is de ISAE 3402 norm uiterst betrouwbaar.

Vraag het rapport gratis aan

Ben jij benieuwd naar de rapportage en bijvoorbeeld CISO verantwoordelijke binnen jouw gemeente? Vraag het rapport dan gratis aan via deze link. 

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Innovatie Manager
Engelbert Wijnhoven