Direct naar de content
icon search white
5 juli 2021 - Nieuws

Nieuwe visualisatiemogelijkheden in iNzicht kaartviewer

Als Toolkit gebruiker ben je natuurlijk bekend met het presenteren van data in iNzicht Kaartviewer. Met Thematische Cartografie kan je hier nog veel meer mee!

Aan de slag met Thematische Cartografie
We gebruiken de Toolkit natuurlijk al om data in iNzicht Kaartviewer te presenteren. Hiermee kan je bijvoorbeeld zaken als leegstand, kinderen en autobedrijven met gele stippen op de kaart visualiseren. Met Thematische Cartografie heb je nog veel meer mogelijkheden. Niet alleen kan je kleuren en vormen toevoegen in je visualisatie, maar ook het aggregeren naar buurt- en wijktellingen is mogelijk. Daarmee maak je de visualisatie inhoudelijk nóg interessanter!

Figuur 1: Visualisatie zonder Thematische Cartografie

TM DM figuur 1.png
Figuur 1: Visualisatie zonder Thematische Cartografie
TM DM figuur 2.png
Figuur 2: Visualisatie met Thematische Cartografie

Figuur : Visualisatie met Thematische Cartografie

Visualisatie op basis van gebieden
Met Thematische Cartografie heb je de mogelijkheid om naast detailgegevens ook geaggregeerde gegevens te presenteren. Je werkt dan met tellingen per gebied. Op deze manier kan je gegevens die gevoelig zijn, anoniem presenteren. Denk hierbij aan jeugdigen in de zorg, personen met kwijtschelding van belastingen, scheidingen, WOZ-bezwaren en nog veel meer. Je ziet dan niet meer waar deze gevallen specifiek voorkomen, maar hoeveel er voorkomen in een bepaald gebied.

Aggregeren kan op basis van CBS wijken en buurten, maar natuurlijk ook op een eigen indeling zoals zorgkernen en/of veiligheidsregio’s. Op deze manier kan je ook in één oogopslag zien hoe verschillende gebieden in je gemeente ervoor staan. Hieronder zie je een voorbeeld:

TM DM figuur 3.png

Implementatie van Thematische Cartografie
Als je al van de Toolkit gebruik maakt, hoef je niet extra te betalen om met Thematische Cartografie te werken. Het moet alleen éénmalig geïmplementeerd worden. Daarna volgt er een opleiding van onze consultant waarin je aan de slag gaat met veel voorkomende en nuttige thematische kaarten.

Heb je hier interesse in?
Klik dan hier! Ik neem contact met je op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Joyce Martens
Consultant iNzicht

Deel via:

‘Samen zetten we gegevens om in informatie’

Joyce Martens, Consultant Informatievoorziening
Joyce Marten.png