Direct naar de content
icon search white
28 maart 2018 - Nieuws

Logboek: update over belangrijke kenmerken

Tijdens 2 sessies in februari hebben we met 8 gemeenten gesproken over hun visie op AVG en de functionaliteit van Logboek. Tijdens deze sessies is gebleken dat het concept van Logboek aanspreekt. We willen daarom ook graag de belangrijke kenmerken bij iedereen onder de aandacht brengen.

De belangrijke kenmerken zijn:

  • Binnen de GEMMA architectuur is logging als een centraal component gedefinieerd. Met Logboek geven we hier invulling aan via de centrale opslag van logging van bevragingen.
  • Binnen de Logboek opzet is ook een verwerkingsregister voorzien waarbij we een opzet kiezen met een centrale bibliotheek die per gemeente nader ingevuld kan worden. Maatwerk is natuurlijk altijd mogelijk.
  • De koppeling van makelaarsuite (afnemer) en logging met het verwerkingsregister vormt een krachtig component voor een FG, onderzoeker of burger.
  • De ontsluiting voor de burger geeft extra waarde aan het invullen van de wet Generieke Digitale Infrastructuur.
  • Vult de eisen qua rechtmatigheid en accountability in uit de AVG.

Hieronder staat een globale weergave van de architectuur van Logboek.

logboek architectuur.jpg

 

Help jij ons verder?
Voor de verdere ontwikkeling van Logboek zijn we op zoek naar een Special Interest Group. Samen met deze groep van collega gemeenten, geef je invulling in de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze module. Wil je hieraan mee doen? Laat me dit dan weten door mij een mail te sturen of met bellen!

Deel via:

‘Samen met de klant komen tot een optimale ondersteuning van processen en diensten geeft me energie.’

Ton Timmermans, Product Owner Gegevensmanagement
Ton Timmermans website.png