Direct naar de content
icon search white
14 mei 2019 - Nieuws

iParticipatie: de volgende stap!

Met het Digitaal Klantdossier (DKD) delen gemeenten en sociale diensten een selectie van elkaars klantgegevens. Onze roadmap geeft het al aan. We gaan een stap verder met DKD inlezen. Wat houdt dit in voor jou en de burger?

iParticipatie pakt automatisch gegevens uit deze bronnen. Deze informatie wordt vervolgens voor de burger ingevuld. Hierdoor weet de burger na een aantal vragen waar ze aan toe zijn. Daarnaast bouwt dit voor jou meteen een extra controlefunctie in. Ideaal!

Stel je voor

Als burger wil je een inkomensaanvraag indienen. Hiervoor vul je een vragenlijst in. Eerst zocht je zelf alles op om de vragenlijst in te vullen. Wat als er al een aantal vakken voor ingevuld zijn? Dat scheelt je niet alleen veel tijd. Maar je verkleint ook de kans op foutieve invoer. Met DKD inlezen pakt iParticipatie automatisch gegevens uit verschillende bronnen en vult deze automatisch voor de burger in.

Welke bronnen gebruikt DKD:

• DUO – Studiefinanciering.
• RDW – Kentekenregistratie.
• BRK – Bezit van panden.
• SVB – Overige voorliggende voorzieningen. 

Voordelen

Het grootste voordeel is dat je niet zelf meer hoeft te zoeken naar gegevens uit bovenstaande bronnen. Je vult met gemak de rest van de vragenlijst in. Daarnaast heeft het een extra controlefunctie. DUO, RDW, BRK en het SVB vullen de vakken met de voor hun bekende gegevens in. De burger controleert zelf of alles goed is ingevuld.

Afwijken van gegevens

Als burger kan je kiezen om af te wijken van de voor ingevulde gegevens. Wanneer je afwijkt ontvang je de automatische melding: “Waarom wijk je af van onze gegevens?”. Niet alleen de burger krijgt een melding. Ook aan de kant van de medewerker zie je wat er vooraf was ingevuld en extra informatie wat er is aangepast. Zo blijf je zelf in control. Voorheen vergeleek je dit met de gegevens van Suwinet. Nu gebeurt dit allemaal automatisch.

Zelf met iParticipatie aan de slag?

Heb je iParticipatie vaker voorbij zien/horen komen maar wil je graag meer informatie ontvangen? Laat het ons weten!

 

Deel via: