Direct naar de content
icon search white
9 februari 2016 - Nieuws

Interview met Marco Cuccu technisch consultant

Dat ik nu in de techniek werkzaam ben, wijkt iets af van mijn studierichting. Ik heb in 2008 toch bewust gekozen voor een carrière switch om in de IT verder te gaan.

Mijn naam is Marco Cuccu en ben al bijna vijf jaar werkzaam bij PinkRoccade. Ik ben begonnen als systeem- en applicatiebeheerder bij het team van Remote Beheer. Binnen dit team heb ik al heel wat installaties uitgevoerd van onze CiVision applicaties en SPL sets. Op 1 januari heb ik een hele mooie carrière stap kunnen maken naar de functie technisch consultant bij de businessunit Informatievoorziening. Binnen deze rol wil ik mijzelf ontwikkelen om steeds meer delen van de keten te beheersen; installaties, upgrades en migraties naar onze eigen Pink Private Cloud omgeving.

Dat ik nu in de techniek werkzaam ben wijkt iets af van mijn studierichting. Ondanks mijn studies, Bedrijfskundige Economie en International Business and Languages (inclusief een half jaar stage in Barcelona), en de verschillende branches waar ik werkzaam ben geweest, heb ik in 2008 toch bewust gekozen voor een carrière switch om in de IT verder te gaan om mij hierin te kunnen verdiepen, ontwikkelen en groeien. Computers en technologie hebben mij altijd gefascineerd, al vanaf mijn eerste Commodore 64 ;-).

Graag deel ik de passie voor een goed glas whisky, een goed gesprek, mooie muziek (maken) of een goede film. Maar ook voor een stevige fietstocht (wielrenfiets of mountainbike), snowboard vakantie of een motor tour tocht mag je me bellen, mailen of ‘appen’. In ieder geval, ik kan (en mag) genieten van de meest kleine dingen en momenten des levens.

Wat ik zelf erg mooi vind om te zien is hoe het Remote Beheer team van PinkRoccade Local Government is gegroeid tot wat het nu is: een professioneel team waarbij klantgerichtheid, kwaliteit en collegialiteit centraal staat. Ondanks de soms hectische dagen is er gelukkig nog altijd ruimte voor een lach en een traan. De kracht van ons team is het gezamenlijk streven naar een continue kwaliteitsverbetering van onze diensten en met elkaar kunnen bespreken hoe we hierin steeds stappen kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat ik nog steeds elke dag met heel veel plezier naar het werk ga.

Terugblikken doe ik het liefst met mijn vrienden in een bejaarden tehuis op Aruba. Maar, als ik toch alvast mag terugblikken, ben ik wel erg trots dat ik op mijn 25e het vertrouwen heb gekregen van mijn werkgever destijds en de basis heb gelegd om zijn bedrijf op de kaart te kunnen zetten binnen Limburg. Daarnaast ben ik ook erg trots dat ik filmmuziek heb mogen maken voor een Nederlandstalige film die we vanuit onze eigen film stichting hebben geschreven, gefilmd en geproduceerd.

Op mijn bucketlist staan nog een motor tour tocht door Italië (voornamelijk rond Toscane), een helikopter drop met snowboard in Canada en duiken/kitesurfen in de Caraïben, hiervan heb ik wel al een voorproefje gehad ;-).

Met vriendelijke groet,

Marco Cuccu

Technisch consultant

Deel via: