Direct naar de content
icon search white
29 mei 2017 - Nieuws

Gemeente Waalwijk is BIG compliant met de Security & Health check

Gemeenten moeten kunnen aantonen dat ze gegevens veilig verwerken. Vooral als het gaat om risicovolle gegevens zoals BSN-nummers. De Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) en de privacywetgeving vragen hier om. Met de Security & Health check worden de aandachtspunten in de beveiliging van de gegevens in Makelaarsuite van PinkRoccade Local Government snel duidelijk. Het gaat dan om bescherming van buitenaf, de autorisaties, de logging en andere zaken.

Gemeente Waalwijk heeft hiervoor de Security & Health check gedaan
Deze dienst helpt gemeenten om de stap te zetten naar concrete technische maatregelen voor kritische informatiesystemen waar persoonsgegevens in staan. Gemeente Waalwijk heeft zich als pilot gemeente opgegeven voor deze dienst omdat PinkRoccade met hun kennis en ervaring als beste in staat is om de platformen met hun applicaties kritisch te scannen. “Hier hebben we echt iets aan” zegt Marc Beckers, FG/CISO bij gemeente Waalwijk.

Met beperkte investering snel inzicht in de huidige stand van zaken
Enerzijds wil een gemeente weten wat de huidige stand van zaken is en aan de andere kant willen zij ook weten hoe de instellingen kunnen worden gewijzigd. 

Marc Beckers, FG/CISO bij gemeente Waalwijk

‘PinkRoccade kent haar applicaties als geen ander en ziet bij haar klanten waar de aandachtspunten zitten. Met deze kennis en ervaring werken wij efficiënter, doordat niet iedere gemeente het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Deze dienst levert een geruster gevoel op en er wordt voldaan aan het aantoonbaar in control zijn van je risico’s.’

Gemeente Waalwijk krijgt inzicht in de risico’s die zij lopen
Door middel van een adviesrapport is duidelijk welke actiepunten moeten worden ondernomen. “De informatiebeveiliger (CISO) heeft hiermee een houvast om te zien wat de status is van de veiligheid van applicaties” zegt Marc Beckers, “Ook is het is voor de verantwoordelijke leidinggevende interessant om te zien of hij levert wat hij zou moeten leveren.” Applicatiebeheerders kunnen met deze dienst zien op welke manier zij hun werk beter kunnen doen in het kader van de BIG-eisen. Een gemeente kan hiermee zien of alle eisen van privacy aspecten kunnen worden aangetoond indien nodig. Bij de maatregelen die wij hebben opgesteld staat een juiste balans tussen beveiliging en gebruiksvriendelijkheid centraal.

Beveiliging blijft hoog op de agenda
“Deze dienst geeft je inzicht of je gegevensmanagement via de applicaties van PinkRoccade op orde is. Vanwege de risico’s is het belangrijk om dit regelmatig te controleren”, zegt Marc Beckers. De gemeente Waalwijk bespreekt daarom met ons hoe zij de scan periodiek gaan inzetten.

Wil jij weten wat we met de Security & Health check voor jouw gemeente kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Deel via: