Direct naar de content
icon search white
18 maart 2020 - Nieuws

Extra ondersteuning zelfstandige ondernemers: Wij staan voor je klaar!

Op dit moment ontvangen wij heel veel vragen over de uitvoering van de extra ondersteuning van zelfstandigen door gemeenten. Graag informeren we jullie over de stand van zaken.

Noodmaatregelen door de Rijksoverheid aangekondigd

Afgelopen dinsdag (17 maart) kondigde onze regering een noodpakket aan met maatregelen om banen te behouden en onze economie te ondersteunen. Dit pakket van maatregelen dient komende periode in een heel rap tempo georganiseerd en geïmplementeerd te worden.

Uitvoering door gemeenten

Als gemeente voeren jullie onderdelen van het noodpakket uit. In deze drukke tijden, waarin de focus met name uitgaat naar de zorg voor jullie burgers en medewerkers. Jullie leveren wellicht al extra inzet in de Veiligheidsregio, terwijl vitale processen blijven doorlopen. Dit betekent nog een extra belasting op jullie medewerkers en organisatie.

Wij staan voor jullie klaar

We krijgen veel vragen naar extra inzet van onze consultants. Om te ondersteunen bij het uitvoeren van de vitale processen en om alvast na te denken over de aanpassingen van onze software en processen voor het noodpakket. Vanzelfsprekend staan we voor jullie klaar. We bekijken per situatie hoe we jullie gemeente het beste helpen. Wij hebben voldoende capaciteit om aan alle vragen te voldoen en hebben ook de mogelijkheid om op te schalen als de situatie daar om vraagt.

Overleg VNG, Ministerie van SZW, Centric, PinkRoccade en WiGo4it

Op verzoek van VNG en SZW is vanmorgen overleg geweest met alle betrokken partijen. Hierin zijn de consequenties van het noodpakket besproken. Vanzelfsprekend waren wij hierbij om input te leveren: wij stellen onze kennis en capaciteit beschikbaar om gemeenten te helpen hun burgers te helpen. We doen er alles aan om gemeenten te ondersteunen in de vorm van kennis, capaciteit en software. Dat geldt voor alle betrokken leveranciers en organisaties.

Werk te doen

Op dit moment werken wij uit wat we op korte termijn kunnen bieden. Hierover ontvang je uiterlijk 19 maart bericht. Voor de middellange termijn werken we samen met de leveranciers en de betrokken instanties aan snelle aanpassingen om het noodpakket uit te voeren. We informeren je hierover zo snel mogelijk. Houd ook de communicatie van Divosa, SZW en de VNG in beeld. Als de maatregelen zijn uitgewerkt, bepalen we samen wat voor jullie gemeente de juiste aanpak is.

Deel via: