Direct naar de content
icon search white
2 juni 2022 - Nieuws

DOWR: Gezamenlijke aftrap implementatie sociaal domein

Voor de 156.557 inwoners in het samenwerkingsverband DOWR richten we nieuwe applicaties voor het sociaal domein in. Dat vergt een goede samenwerking tussen de projectteams van DOWR en PinkRoccade Samenlevingszaken. Hoe we dat samen aanpakken?

Samenwerkingsverband DOWR gaat implementeren
De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte werken samen op het gebied van bedrijfsvoering in het sociaal domein. Op het gebied van Werk & Inkomen gaan ze werken met onze applicaties. Het gaat om CiVision Samenlevingszaken, iParticipatie, Jobport en zaakgericht werken.
Voor de 156.557 inwoners in het samenwerkingsverband richten we de applicaties in. Dat vergt een goede samenwerking tussen de projectteams van DOWR en PinkRoccade Samenlevingszaken.

Een gezamenlijk uitgangspunt helpt bij het samenwerken
Ons gezamenlijke uitgangspunt is dat we toewerken naar een effectieve en efficiƫnte organisatie, waarbij een hoogstaande kwalitatieve dienstverlening aan gebruikers centraal staat. We bieden inwoners het gemak van selfservice. Vanuit deze uitgangspunten startten we met de implementatie van de applicaties.

De samenwerking trapten we af in het stadhuis van Deventer
Op donderdag 19 mei vond de kick-off plaats in het prijswinnende stadhuis van Deventer (Architectuurprijs, 2017). Namens de projectgroep en met projectmanager Bart van der Meij namen we de opdrachtgever en alle medewerkers mee in het proces. We namen de applicaties stuk voor stuk door in een demonstratie. Iedereen was enthousiast over het burgerportaal iParticipatie en kijkt uit naar de samenwerking met de inwoner in 1 omgeving. Kort stipten we het zaaksysteem en Jobport aan. Deze komen later uitgebreider aan bod. De demonstratie van backoffice-applicatie CiVision Samenlevingszaken maakte het proces rond.

DOWR aftrap implementatie

De gezamenlijke aftrap geeft vertrouwen aan alle medewerkers
Samen opstarten geeft medewerkers vertrouwen. Eventuele onduidelijkheden namen we zoveel mogelijk weg. Gebruikers vroegen we alvast na te denken over wensen voor de inrichting. Deze werken we in workshops met hen verderop in het proces samen verder uit.

Wekelijks is er contact tijdens de implementatie
Dit in de vorm van projectoverleg. Zo bewaken we aan beide zijden de voortgang en de kwaliteit van het project. We hebben een gezamenlijke doelstelling om dit project tot een succes te brengen. Onze gedeelde uitgangspunten helpen ons daarbij. Zo werken we toe naar meer gemak voor de inwoners en een effectieve en efficiƫnte organisatie waarbij een hoogstaande kwalitatieve dienstverlening aan gebruikers centraal staat.
We doen het samen.

Deel via: