Direct naar de content
icon search white
26 maart 2020 - Nieuws

Doe mee met de interactieve (remote) sessie iKernregistraties!

In de nieuwsbrief van februari 2020 is het nieuwe initiatief iKernregistraties gedeeld. Met het op de juiste manier vastleggen van kernregistraties voorkom je datalekken. Hier willen we graag samen met jou over nadenken. Meld je daarom nu aan voor de (remote) sessie bij Ton Timmermans of Rick van Son.

Helaas hebben wij de klantendag moeten annuleren vanwege het Coronavirus
Het originele idee was om op dinsdag 17 maart tijdens een interactieve sessie op de klantendag aandacht te besteden aan kernregistraties in combinatie met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en Common Ground. Helaas kon dit vanwege het Coronavirus niet doorgaan. Het is nog niet bekend wat de nieuwe datum voor de klantendag gaat worden.

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw gemeente omgaat met kernregistraties
Daarom willen wij een remote sessie of indien de maatregelen tegen het Coronavirus het toe laten een sessie op locatie organiseren om samen het onderwerp iKernregistraties te bespreken. In die sessie gaan we op zoek naar de belangrijkste kernregistraties, de relatie met Common Ground en hoe dit binnen je gemeente nu wordt beheerd.

Bij kernregistraties gelden dezelfde principes als bij de basisregistraties
Kernregistraties zijn de gemeentelijke basisregistraties. Alleen worden kernregistraties op gemeentelijk niveau door een collegebesluit verplicht om te gebruiken en niet bij de wet. Voorbeelden van kernregistraties zijn:

• Veteranen administratie;
• Gedecoreerde administratie;
• Gehandicapten parkeerplaatsen.

Sinds 25 mei 2018 is de AVG van toepassing en is het bijhouden van een verwerkingsregister verplicht
Het verwerkingsregister wordt door gemeenten gebruikt om zowel de basis- als de kernregistraties vast te leggen, op welke manier en waar de gegevens verwerkt worden. Vaak houden gemeenten kernregistraties in ‘losse lijstjes’ in Excel, Word of Outlook bij. Met Common Ground als uitgangspunt zal het bijhouden van verschillende verouderde ‘losse lijstjes’ niet meer nodig zijn. Door de gegevens die benodigd zijn voor kernregistraties op te vragen bij de bron ben je altijd in het bezit van de actuele gegevens en voorkom je datalekken!

Meld je aan voor de sessie iKernregistraties
Klik hier om je aan te melden voor de sessie! Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via:
Ton Timmermans | 06 460 911 68 of via Ton.Timmermans@PinkRoccade.nl
Rick van Son | 06 460 910 99 of via Rick.vanSon@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘Samen met de klant komen tot een optimale ondersteuning van processen en diensten geeft me energie.’

Ton Timmermans, Product Owner Gegevensmanagement
Ton Timmermans website.png