Direct naar de content
icon search white
1 mei 2017 - Blogs

Wetenswaardigheden Burgerzaken (mei 2017)

Deze maand onder andere aandacht voor iBurgerzaken release 2.8 en #LSG17...

In elke digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Publiekszaken, vind je voortaan deze rubriek 'Wetenswaardigheden Burgerzaken' van mijn hand. In deze rubriek vind je onderwerpen als: Wat viel mij op in het nieuws? Wat vind ik goed aan deze ontwikkeling? Wat vindt PinkRoccade van een bepaalde ontwikkeling in de branche? In deze rubriek lees je het nieuws over Burgerzaken vanuit burgerperspectief en innovaties. De ene keer zul je hier mijn mening in teruglezen, de andere keer is sec het nieuwsfeit. 

Veel leesplezier,
Mat

Wij verwelkomen…

Inmiddels zijn in de maanden maart en april wederom 7 gemeenten toegetreden tot de iBurgerzaken familie. Van harte welkom aan de gemeenten: Bernheze, De Ronde Venen, Diemen, Helmond, Hellevoetsluis, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Helmond en Duo+ (Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn) betrof beide best value aanbestedingen.

Release 2.8 gericht op gebruikersgemak en performanceverbetering.

Heel veel klanten zijn opgestart met selfservice package 2. Heel goed, want daarmee zijn veel voordelen in tijd te behalen. Ondanks de vele testen die we doen, blijken er bij massaal productiegebruik toch nog de nodige aandachtspunten te zijn. Alle reden om de volledige focus te leggen op het oplossen hiervan. Release 2.8 en ook release 2.9 komen hierin tegemoet. Dat betekent ook dat nieuwe functionaliteiten een kwartaal later worden opgeleverd.

iBurgerzaken release 2.8 is omvangrijk en hebben we hier kort beschreven. In de releasebeschrijving ontvang je uitgebreide informatie. Tip: zorg ervoor dat jouw iBurgerzaken gebruikers dit goed lezen. Degenen die een testomgeving hebben, plan dan tijdig de testen in.

Aanbieding voor testomgeving komt in mei

In de nieuwsbrief van maart heb ik aangegeven, dat het ministerie permanente testomgevingen DigiD voor afnemers verplicht stelt. Voor degene die nog geen testomgeving hebben is dit een extra kostenpost. Vandaar dat we een minimale testomgeving aanbieden, zodat je aan de eisen van DigiD kunt voldoen. Ook zijn er nog 2 alternatieven als je meer wilt doen met de testomgeving, zoals ketentesten of jouw medewerkers laten oefenen bij een nieuwe release.

De aanbieding voor deze DigiD testomgeving ontvang je deze maand. Wil je meer? Bel dan jouw verkoopadviseur.

3 maanden try out: Koppeling iBurgerzaken met Xpert Burgerzaken

Tot op heden zijn er nog weinig reacties op de try out. Wellicht is deze kennismakingsactie in de verkeerde periode (ten tijde van verkiezingen) gecommuniceerd? Je verplicht je tot niets en maakt kosteloos kennis met de voordelen van de koppeling tussen iBurgerzaken en Xpert Burgerzaken. Laat ons daarom alsnog weten als je hiervan gebruik wilt maken.

Voor degenen die de koppeling nu gebruiken zonder formele licentie hebben én zich niet hebben gemeld hebben… Deze proeflicentie is sinds 1 mei jl. verlopen. Bel het KOC indien dit bij jou het geval is.

Verhogen digitale dienstverlening: #LSG17 mooie reacties

Mooie reacties vanuit de deelnemers van de 1e ronde workshops om jouw digitale dienstverlening te verhogen. Het meeste effect wordt behaald als procesverantwoordelijken van Burgerzaken en websiteverantwoordelijken samen aan de slag gaan om verbeteringen voor te stellen.

Dit is pas de eerste workshop van de 3. Ook interesse? Al is het voor de volgende ronde workshops…meld je bij Sanne aan via de website.

We gaan samen de bewijslast leveren dat iBurgerzaken met selfservice voor en door de burger hét concept is voor betere en goedkopere gemeentelijke dienstverlening.

---

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Vergeet je dan niet aan te melden, zodat je deze update nooit meer hoeft te missen. Stuur bovendien deze nieuwsbrief door naar jouw collega’s die wellicht de nieuwtjes ook willen weten.

Deel via: