Direct naar de content
icon search white
6 februari 2017 - Nieuws

GemeentePioniers awards: iBurgerzaken bij genomineerden

Volgende week dinsdag reiken De GemeentePioniers awards uit aan gemeenten met de beste, innovatiefste en meest inspirerende voorbeelden van digitale dienstverlening. Uit een totaal van 20 prachtige voorbeelden, hebben 5 gemeenten het hoogst gescoord volgens het meetinstrument van De GemeentePioniers. Hierbij 2 klanten en producten van iBurgerzaken: gemeente Almelo met digitale aangifte geboorte en gemeente Lingewaard met digitale aangifte verhuizen. Op wie stem jij?

2 awards: juryprijs & publieksprijs

Bij de totstandkoming van de genomineerden zijn de volgende criteria leidend geweest: toegankelijk, laagdrempelig, vraaggestuurd, proactief, herhaalbaar. Daarnaast zijn er bonuspunten toegekend voor het bijhouden van gebruikersaantallen, voor kostenbesparingen en voor snelheid.

Volgende week worden een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt. De laatste is voor de gemeente die door het publiek is verkozen tot leidend voorbeeld inzake online dienstverlening. Help jij ons aan de overwinning? Stem jij op de digitale geboorte aangifte of op de digitale aangifte verhuizen? Kies jij voor iGeboorte of voor iVerblijf & Adres? Ofwel gaat jouw stem naar de gemeente Almelo of de gemeente Lingewaard?

Almelo – digitale aangifte geboorte

In de gemeente Almelo kunnen ouders de compleet digitaal aangifte van geboorte doen in het ZGT. Er is sprake van een volledig digitale geboorteaangifte op locatie. Er zijn twee ipads in het ziekenhuis. De kersverse ouders kunnen op de iPad ter plekke de geboorteaangifte van hun pasgeboren kind doen. Een tochtje naar het stadhuis is niet meer nodig.

Lingewaard – digitale aangifte verhuizen

Inwoners van Lingewaard kunnen al sinds 2007 digitaal hun verhuizing doorgeven aan de gemeente, deze aangifte was echter slechts ten dele gedigitaliseerd. Sinds eind 2015 is nu het volledige proces gedigitaliseerd, waardoor de inwoner met één muisklik op de juiste plek is en binnen enkele minuten het proces kan afronden.  

Bekendmaking tijdens Digital Innovation Date 2017

Deze awards worden uitgereikt op dinsdag 14 februari tijdens de Digital Innovation Date 2017. Zien we je daar? Dan vieren we samen de nominatie en hopelijk ook dat we de award(s) hebben gewonnen...

Deel via: