Direct naar de content
icon search white
23 april 2018 - Blogs

Kimmeley, Requirement Analist CIR/COO

Mijn naam is Kimmeley van Norel, 27 jaar en werk bij PinkRoccade Informatievoorziening als Requirement analist voor het product CIR/COO. Dit doe ik sinds juni 2017. Bijna een jaar dus alweer. De tijd gaat hard! Op dit moment houd ik me veel bezig met de module iNzicht. Analyses doen, logische verbanden zoeken, vinden en daaruit de informatie visualiseren/documenteren is iets wat me vanaf mijn middelbare school al enorm boeide.

De module iNzicht, waarbij we de data van de gemeenten visualiseren, is dus een schot in de roos voor mij. Daarbij is het Sociaal domein pas het begin, binnenkort volgen de andere domeinen! Er valt nog zoveel informatie uit alle data van gemeenten te halen en met deze inzichten kunnen zij hun dienstverlening verbeteren. Dit zijn twee vliegen in één klap, ik doe wat ik leuk vind en anderen hebben hier ook nog veel aan.

Studie & interesses
Ik heb Technische natuurkunde gestudeerd in Delft. Tijdens deze studie heb ik deelgenomen aan de Shell Eco Marathon. Een wedstrijd voor studenten voor het ontwikkelen, bouwen en rijden van een zo duurzaam mogelijke auto op waterstof. Hierbij heb ik onderzoek gedaan naar een regeneratief remsysteem. Een hoop (technische) analyses dus. We hebben bijna 1 liter benzine op 900 km gereden, omgerekend van de hoeveelheid waterstof die we gebruikte. Een hele leuke ervaring waarbij wij ook nog eens wereldkampioen in onze klasse zijn geworden!

Daarna ben ik begonnen aan mijn Master Fysica en Sterrenkunde in Brussel. Ik heb hier onder andere geleerd hoe het heelal ontstaan is en de wiskundige onderbouwing daarvan. Heel erg leuk! Ook deden we analyses op de door experimenten verkregen data. Zo hebben we als studenten ook mee mogen kijken hoe de wetenschappers, die tevens onze professoren waren, uit alle data van het CERN (de grote deeltjesversneller in Genève) het bestaan van het Higgs deeltje konden aantonen. Op het moment dat we mee keken waren ze nog bezig met het verbeteren van de analyses op de data. Een half jaar later was het bestaan van het deeltje officieel bewezen en stond het in alle kranten. Toch een leuk idee dat ik hier ook een beetje bij betrokken was.

Terug naar Nederland
Tijdens mijn studie in België ben ik ook mijn huidige vriend tegengekomen. Wij zijn nu ondertussen al weer 4,5 jaar bij elkaar. Hierdoor heb ik na mijn studie nog een jaartje in België gewerkt als functioneel analist/ SAP key-user bij een vleeswarenfabrikant. Maar ik begon de Nederlandse cultuur toch wel erg te missen. Ik wist niet dat er nog zo veel verschillen zaten tussen Belgen en Nederlanders! Niks negatiefs naar de Belgen (of Nederlanders) toe, maar gewoon anders dan dat ik ben (opgevoed). Vandaar dat ik voor het werk de overstap terug naar Nederland heb gemaakt.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te turnen en doe ik graag wat dingen in huis. Ook vind ik het gezellig om met mijn vriendinnen af te spreken. Verder ben ik een rustig, maar nieuwsgierig persoon die alles tot in detail uit wil pluizen en wil weten. Ik denk dat er bij PinkRoccade ook nog een hele hoop te ontdekken en uit te pluizen valt! Wat dat betreft ben ik hier voorlopig niet weg te slaan.

- Kimmeley van Norel, Requirement analist Informatievoorziening - 

Deel via: